NH-Pop Five

Sorry Bunch

Interview: Denise Diemeer ,

De derde editie van NH-Pop Live is van start gegaan. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit showcasetraject op de voet, met fotoverslagen en interviews. In de serie NH-Pop Five stellen we de bands door middel van vijf vragen aan je voor. Vandaag: Sorry Bunch.

Sorry Bunch

Wie zijn jullie?
“Wij zijn Sorry Bunch, een band die geen standaardformatie heeft en geen gitaren gebruikt. Met enkel Pelle op de piano en verantwoordelijk voor de zang en Roemer op de drums klinken wij toch als een volledige band.”

Wat maakt jullie Noord-Hollands?
“We kennen elkaar van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, maar Roemer komt zelf uit het echte Noord-Hollandse stadje Edam, van de kaas. Verder gaan we, nadat we klaar zijn met de opleiding in juli, ons met de band vestigen in Noord-Holland, om van daar uit de rest van Nederland te veroveren.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?
“Van 7 t/m 17 juli staan we op het Over het IJ Festival, een groot theaterfestival in Amsterdam, waar we tien dagen lang elke avond zeven intieme shows spelen voor een klein publiek. Daarna spelen we waarschijnlijk ook op Noorderzon, een groot theaterfestival in Groningen. Vanaf 6 juni zitten we een week in de studio om onze EP op te nemen. Na de vakantie willen we een sterke visuele show maken, waarbij je niet enkel naar een bandje zit te kijken, maar waar beeld en muziek op de voorgrond zijn getreden en wij op de achtergrond.”

Welke rol moet NH-pop Live daarin spelen?
“NH-pop Live kan ons heel goed begeleiden om samen de show te maken die onze band nodig heeft. We zouden een korte film van een half uur kunnen gaan maken voor onze liveshow en ze kunnen ons goed coachen in podiumpresentatie en marketing.”

Waarom zouden jullie een plaats in het eindtraject moeten krijgen?
Wij vinden dat wij een plaats in het eindtrajact verdienen omdat wij een uniek duo zijn dat niet staat te beuken met gitaren, maar met enkel piano, drums en zang toch als een volledige band klinken en sterke theatrale en filmische composities maakt.