Heeft er iemand nog een paar drumstokken?

Kensington is meer dan serieus talent

tekst en foto's: Mischa Nieuwboer ,

Kensington is sinds augustus 2010 3FM Serious Talent. Maar hoe lang blijf je een serieus talent? Driekwart jaar later is er door de band behoorlijk aan de weg getimmerd. Afgelopen vrijdag stond Kensington in de Redroom van de Waerdse Tempel en gaven een puike show weg.

Kensington is meer dan serieus talent

De Redroom van de Waerdse Tempel heeft dit seizoen een zeer interessante en afwisselende programmering. De kwaliteit van de bands is iedere keer bovengemiddeld. Ook deze vrijdag is er weer een goede band neergestreken in Heerhugowaard: Kensington, 3FM Serious Talent sinds augustus 2010.

Budget professionals
Terwijl de band zich na een basisafstelling van het geluid heeft teruggetrokken in de kleedkamer, wordt de laatste soundcheck uitgevoerd. Is het een roadie? Hij kan zingen en ook een (bas)gitaar is blijkbaar geen onbekend instrument. Toch is hij niet een van de muzikanten die later op het podium staat. Kensington heeft geïnvesteerd in goed personeel. Niet veel personeel, maar wel bekwaam. Geluid en licht is daardoor goed geregeld en het geeft duidelijk rust voor de band. Vlak voor het optreden als band nog even tijd voor een rustmomentje.

Als je er staat, sta als een huis

Net weer nuchter na een nachtje doorhalen vanwege het afscheid van Eric Corton. Of misschien nog niet eens helemaal nuchter? Wat maakt het uit. Ze staan er, Kensington, vier man sterk, als een huis. Vanaf de eerste noot (meer een drone eigenlijk, veroorzaakt door de superroadie) wordt er vol gas gegeven. Britpop met een twist, indie met peper, zout en een glas bier ernaast. Ook zo nu en dan intiem. Voor geïnteresseerde kijkers, dan branden de gloeilampen die aan de mic-stands zijn bevestigd. Leuk detail en met het zaal- en podiumlicht vrijwel gedoofd sfeervol bovendien. Nog voordat de laatste gloed uit de lampjes is verdwenen, gaat Kensington weer volgas verder. Rauwer en harder dan op hun studioopnames. Best wel lekker eigenlijk. Tenminste, als je er van houdt.

Hoe herkenbaar is...
Een goede show, fijne muzikanten van een hoog niveau. Uitgebreide, gevarieerde en goed doordachte bas- en drumpartijen. In het genre ontbreekt het hier nog wel eens aan. De muziek is ook lekker gelaagd. Niet aldoor en zeker niet te opvallend. Toch blijft er een vraag hangen, hoe herkenbaar is de muziek van Kensington eigenlijk. In een aantal nummers is duidelijk de invloed van andere, wereldse bands te herkennen. De nummers zijn zeer gevarieerd en de muziek houdt je aandacht vast. Er blijft alleen geen sfeer of soundbyte hangen waarbij je gelijk zou zeggen: “Typisch Kensington.”

Kniesoor
Het neemt niet weg dat Kengsington bestaat uit vier zeer goede muzikanten die een mooie show neerzetten. Goed contact met het publiek en zelfs na een wat matige “We want more” toch bereid om een toegift van drie nummers te spelen. Nog wel een klein probleem, de drumstokken zijn op. Drie setjes zijn er tijdens het optreden gesneuveld. Dankzij een collega drumster volgt er een mooie afsluiting van het optreden. Een gepassioneerde toegift, tot in het publiek. De laatste noot houdt nog even aan. Het is meer een drone, die pas stopt als de superroadie de stekker eruit trekt.

Gezien: Kensington
Waerdse Tempel (Redroom), Heerhugowaard, 27 mei 2011