Tijd voor Linkse Hobby's in de Waerdse Tempel Tijd voor Linkse Hobby's in de Waerdse Tempel

Beeldende kunst, fotografie&mode meets muziek in Heerhugowaard

, Tekst: Jelle Dijkstra

Tijd voor Linkse Hobby's in de Waerdse Tempel

Beeldende kunst, fotografie&mode meets muziek in Heerhugowaard

Tekst: Jelle Dijkstra ,

Waar het kabinet het cultuurbeleid in stukken snijdt, brengt Linkse Hobby's je een avond vol kunst. Mode en fotografie, maar ook een Nederlandse én Vlaamse band.

Beeldende kunst, fotografie&mode meets muziek in Heerhugowaard

Aanstaande vrijdag staat er iets bijzonders te gebeuren in de Waerdse Tempel. Aldaar wordt namelijk de expositie 'Linkse Hobby's op muzikale wijze geopend. Een tentoonstelling vol beeldende kunst, fotografie en mode van jonge artiesten.

 
De avond begint met Soul Sister Dance Revolution, die naar eigen zeggen 'stevige, alternatieve rock' maakt. Maar dan wel alternatieve rock met een Brits geluid. Want met de Arctic Monkeys als voorbeeld is deze Haagse indieband vooral bezig met het publiek te laten dansen en springen.

 
De tweede act komt helemaal vanuit Antwerpen naar Heerhugowaard. De drie Belgen van Charlie Jones' Big Band zullen namelijk vrijdagavond hun indienummers van hun debuutalbum 'Because We're Young' spelen op Linkse Hobby's. De band heeft ondermeer dankzij het rauwe stemgeluid van zanger Jan Versraeten inmiddels naam gemaakt in België en probeert dat nu ook in Nederland te doen.

 
Linkse Hobby's begint om 19:30 uur en entree is gratis, mits je voor 21:00 uur binnen bent. De expositie met werken van kunstenaars uit het hele land zal om acht uur worden geopend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Noord-Holland