Ma*rten geeft Heemskerk een voorproefje

Singer-songwriter en band hebben een missie

tekst en foto's: Stephanie Nieuwenhuisen ,

Between Space & Time, de debuutplaat van Ma*rten wordt later deze maand uitgebracht. Afgelopen zaterdag gaf de singer-songwriter alvast een voorproefje van zijn album in De Nozem en de Non te Heemskerk.

Singer-songwriter en band hebben een missie

Wie vrijdag aan het begin van de avond De Nozem en de Non binnenstapte schrok misschien even. Het was muisstil, er zat een enkeling aan de bar een drankje te nuttigen en er was een jongen met een gitaar zijn auto aan het in laden. Zou het optreden misschien al geweest zijn?

Gelukkig bleek dat niet zo te zijn en ging al gauw de zaal open, waarna de kleine groep aanwezigen zich verplaatste richting het podium. De band begon te spelen en het werd al snel duidelijk dat de band ook dit optreden - ondanks de lage opkomst - erg serieus nam. Er werd een serie nummers gespeeld waarbij covers maar ook de eigen nummers van de band aan bod kwamen. Deze band had duidelijk een missie voor ogen: het maken van hoogstaande kwaliteitsmuziek, waar zij zonder problemen in slaagden.

Aan het eind van het optreden werd bijzonder genoten van de verplichte toegift ('het maakt me niet uit wat jullie ervan vinden, maar die toegift spelen we gewoon!'). Eerst werd het lekkere singeltje Back In June nog een keer gespeeld en nadat de bandgenoten van Maarten hem alleen achterlieten op het podium, werden het publiek verrast met een prachtige cover: ook Creep van Radiohead werd feilloos gepresenteerd door Maarten.

Gezien: Ma*rten
Nozem en de Non, Heemskerk, 4 maart 2011