Singer/songwriter talent Lucas Hamming in voorprogramma van Lucky Fonz

Een cd in 2012… en een film

Tekst en foto's: Yuri Saalberg ,

Inmiddels kennen we Lucky Fonz III. Maar ken je singer/songwriter Lucas Hamming (17)? In De Vorstin in Hilversum liet hij met beschaafde entourage zien hoe talentvol hij is, en hoe beheerst. Maar het blijkt dat Lucas dan ook al meer op zijn lijstje heeft staan.

Een cd in 2012… en een film

Een ouderwets lampje op grootmoeders bijzettafeltje verlicht het stukje podium rondom Lucas. Zijn solo optreden begint met het nummer Once I Tumble Down, een rustig nummer om in te komen. Het publiek luistert ademloos naar zijn warme stemgeluid.

Jong & stressbestendig
Hij lijkt heel ontspannen, van zenuwen lijkt geen sprake te zijn. Wij kijken en luisteren naar een scholier die een dag later een examen economie heeft. Met toestemming van zijn ouders mocht hij het voorprogramma verzorgen van Lucky Fonz in De Vorstin in Hilversum. Examenstress heeft Lucas niet. De liedjes worden zeer geconcentreerd gespeeld.

Dat niet alleen Tim Knol een ontspoorde vriend heeft, laat Lucas weten in het nummer Franklin. In Mutual Love beschrijft hij zijn periode dat hij onder de plak zat. Gelukkig verleden tijd, biecht hij eerlijk op.  Naast het zingen over zijn levenservaringen, speelt er zich ook een verzonnen verhaal af. Green Eyed Man is een gruwelverhaal met dodelijke afloop.

Lucas de acteur
Na zijn laatste noten springt Lucky Fonz het podium op, grijpt de microfoon en vraagt applaus voor deze talentvolle singer/songwriter. Fonz neemt zelfs de tijd om hem wat vragen te stellen.  Op de vraag wanneer zijn cd uitkomt, antwoord Lucas zonder na te denken: “2012… en een film”.

Een film? Dit blijkt geen geintje te zijn. Lucas zit ook midden in opnames van een film. Overigens is dit niet zijn eerste. Twee jaar eerder speelde hij al in ‘Lover or Loser’ en zong samen met acteur Martijn Lakemeier speciaal de door Acda en de Munnik gecomponeerde titelsong Eva.

10 juni staat Lucas in de kwartfinale (categorie singer/songwriter) van de Grote Prijs van Nederland in poppodium de Meester in Almere.

 

Gezien:  Lucas Hamming, De vorstin in Hilversum, 26 mei 2011.