The Boys and Crash rockt Pitcher uit z'n voegen

Showmanship ten top

tekst: Lisa Gritter - foto's: David Ruijgvoorn ,

De vloer was van café Pitcher was zaterdag bijna te klein voor de energie die The Boys and Crash had meegebracht. De rechttoe-rechtaanrock die er ten gehore werd gebracht, had al snel een feestje tot gevolg.

Showmanship ten top

The Boys and Crash, een naam die je pas begrijpt nadat je de band live hebt zien spelen. Het is een knallende kettingbotsing met de bijbehorende chaos en het richt de nodige schade aan en dat alles in de meest positieve zin van het woord, want deze jongens weten hoe je een feestje geeft.

Rond 23:00 uur is het nog niet erg druk te noemen in Pitcher, maar met de volledige band op de vloer ziet het er gelukkig al snel gezellig uit. De band onder aanvoering van Victor van Ommen speelt hard en snel en met volledige overgave. Dat Victor van origine Amerikaans is, is duidelijk te horen en zien. Als een Texaanse boer scheurt hij door de nummers heen met een uiterst aanstekelijk enthousiasme en een dik Amerikaans accent.

Rechttoe-rechtaan
In de nummers is weinig variatie te vinden en de teksten zijn, mede vanwege het geluid in Pitcher, moeilijk te verstaan. Muzikaal is het niet vernieuwend, ook niet echt uitdagend, maar dat lijkt ook helemaal niet de bedoeling. The Boys and Crash is rechttoe-rechtaanrock met een flinke dosis humor.

Zelfs al ben je geen liefhebber dan is een live show van deze jongens alsnog een aanrader. Het enthousiasme van de gitarist en bassist en het ‘showmanship’ van zanger Victor zijn een feest voor het oog. Naarmate de show vordert verschijnen steeds meer glimlachen op de gezichten van de toeschouwers en inmiddels loopt de tent ook aardig vol. Vooraan staan een man en een vrouw die recht uit de jaren '80 lijken te zijn gelopen inclusief leren broek en omhoog geföhnd haar enthousiast te headbangen. Het maakt het plaatje compleet.

Pul bier
De band speelt strak, de nummers zijn leuk en stilstaan is geen optie. Als je zin hebt om eens lekker ouderwets te springen of de jongens een pul bier achterover te zien gieten, ga dan vooraan staan, achteraan wacht je een geweldig schouwspel. Ga niet naar The Boys and Crash voor een rustige avond, ga vooral wél naar The Boys and Crash om een 'helluva party' te hebben!

Gezien: The Boys & Crash
Café Pitcher, Haarlem, 22 januari 2011