Soep Op Zondag!

Haarlem toont zich initiatiefrijk met nieuw feestje op zondagmiddag

Tekst: Lisa Gritter ,

Op zondag 30 januari start Soep Op Zondag, een muzikaal feestje in het Haarlemse café Storing. Het lijkt erop dat de nieuwe evenementen uit de grond schieten in onze hoofdstad. Tijd dus voor onze (Haarlemse) redacteur Lisa Gritter om zich te verdiepen in dit nieuwe initiatief.

Haarlem toont zich initiatiefrijk met nieuw feestje op zondagmiddag

Hoe fijn wij Haarlemmers Haarlem ook vinden, het blijft een feit dat we qua uitgaan en creativiteit ons begeven onder de rook van Amsterdam. Vele kiezen de enigszins makkelijk, maar zeer logische weg en verhuizen naar de hoofdstad waar altijd wel wat gebeurt, maar sommigen geven zich niet zo snel gewonnen.
Hoewel misschien maar een handjevol, maar dat is voor zo een kleine stad vaak wel genoeg, de nieuwe initiatieven lijken ineens als paddenstoelen uit de grond te schieten. Als nieuw geopend café stelt Café Storing op het Houtplein zich gretig beschikbaar om als podium te fungeren voor veel van deze initiatieven, zo ook voor Soep Op Zondag.

Soep Op Zondag is het geesteskind van Jochem Tromp, in Haarlem beter bekend als DJ Spliph. Na meer dan 15 jaar als DJ in bijna alle Nederlandse clubs en festivals te hebben gedraaid, eigen evenementen (Kaboom en Reborn)  te hebben opgezet is Jochem momenteel werkzaam als label- en artiestenmanager bij DOX records. Jochem: “Ik ben een muziek volvreter” Met al deze ervaring op zak werd het tijd voor de volgende uitdaging.
Soep Op Zondag is meer dan een evenement, het is een creatief bedrijf dat zich specialiseert in artiesten management, marketing en het bedenken en realiseren van nieuwe concepten. Daarnaast is Soep ook een concept op zich, er zijn zelfs T-shirts en tassen met het Soep Op Zondag logo te koop.

SOEPERMARKT
Soepermarkt is het feestje waar Soep Op Zondag zich presenteert. Dat is fijn, want dan kunnen we allemaal meegenieten van de geboorte van dit nieuwe concept. Er is muziek, er is een expositie en er is natuurlijk Soep. Jochem: “met het bedenken en uitvoeren van concepten geef ik artiesten en creatievelingen een plek om werk te tonen.” Deze zondag is dat het geval voor Roos Jonker, de nieuwe Nederlandse Jazzpop sensatie die eerder deze maand op het Noorderslag festival in Groningen al hoge ogen gooide. Daarnaast kun je, als je durft op de zondagmiddag, een dansje wagen op de draaikunsten van DJ MOES en DJ YOUS.

Soep Op Zondag is op papier een veelzijdig en creatief bedrijf en een veelbelovend concept. Jochem: “Wat ik met Soep Op Zondag wil bereiken? Binnen 5 jaar met een aantal succesvolle artiesten / creatievelingen samen onder de Soep op Zondag vlag de wereld te hebben veroverd.” Haarlem is een mooie stad en dit soort initiatieven moeten bewijzen dat het niet nodig is je in Amsterdam te vestigen om het gevoel te hebben dat er iets gebeurd, dat je verrast wordt, dat je je kan ontwikkelen.De hoop is dan ook dat iedereen die op zoek is naar iets nieuws, iedereen die houdt van een feestje en ook gewoon iedereen die op de zondagmiddag niks beters te doen heeft zich naar café Storing hijst op 30 januari onder het mom “Support Your Local… initiatiefnemers!”