Popprijs 't Zand van start

Bands strijden vanaf 8 januari op een plek op Zandstock

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Op 13 en 14 augustus vindt Zandstock plaats. Traditiegetrouw is er voorafgaand aan het festival een bandwedstrijd, Popprijs 't Zand, waar bands uit de regio een plaats op het festival kunnen winnen.

Bands strijden vanaf 8 januari op een plek op Zandstock

In augustus vindt alweer de 15 editie van het Zandstock festival in het Noord-Hollandse ’t Zand plaats. Het festival trekt al jaren grote artiesten aan. Zo stonden tijdens vorige edities onder andere Moke, Caro Emerald, Drive Like Maria, Within Temptation en Don Diablo al op het podium.
Ook dit jaar vindt er voorafgaand aan het festival weer een bandswedstrijd plaats: Popprijs ’t Zand. In drie voorronden strijden bands uit de regio tegen elkaar om een plek in de finale. Het publiek kiest zelf de vierde deelnemer aan de finale. De uiteindelijke winnaar krijgt een optreden op Zandstock en 8 uur studiotijd om een eigen cd op te nemen.

De eerste voorronde vindt plaats op zaterdag 8 januari in WBO de Bayes in ’t Zandt. De bands Sabbatical, Incision, Full Bloom, Blue-Screen en Vangotlos strijden dan tegen elkaar om een plek in de finale. De tweede voorronde is op 5 februari, de derde voorronde op 12 maart en de finale vindt plaats op 9 april.