Officiële Opening Podium De Duycker Hoofddorp

Hoofddorp heeft een volwaardige poppodium

Tekst & foto's: Richard Schaaper en David Ruijgvoorn ,

Vrijdag 21 januari was het zover: de officiele opening van het gloednieuwe podium Duycker in Hoofddorp. En daarmee is Noord-Holland weer een poppodium rijker. Een fotoverslag.

Hoofddorp heeft een volwaardige poppodium

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover, Pop Podium De Duycker werd geopend. Met het symbolisch door knippen van een ketting werd de popmuziek vrijgelaten in het mooie nieuwe gebouw.

Poppodium De Duycker had als eerste band Miss Montreal weten te strikken, die een waardige opener bleek te zijn. Sanne Hans, genoot ook zichtbaar van de eer, "Tof om hier als eerste te mogen staan, en tof dat jullie nu eindelijk ook een podium hebben". Het geluid werd goed getest en ook de bar draaide prima. Het podium is hoog genoeg om tegen op te kijken, maar niet te hoog zodat er geen barrière ontstaat tussen artiest en publiek.
Hoofddorp had echter nog niet massaal de weg naar De Duycker heeft gevonden, hier en daar was het wat rustig, maar dat er genoeg sfeer was, staat vast.
Het gebouw zelf is ruim opgezet en licht van kleur. Via de grote trap kom je bij de grote zaal. Voor de garderobe langs gelopen aan de andere kant op kom je vanzelf bij de 'kleine zaal', waar de Haarlemse bands Ravolva en Heist de zaal inwijdden.
Beoordeling na de eerste avond Duycker: wat een ontzettend goed geluid, we durven zelfs te zeggen dat we het in Noord-Holland niet eerder zo goed gehoord hebben. Waar nieuwe podia vaak wat sfeerloos zijn, voel je je hier direct thuis. Als nu iedereen de weg naar Duycker gaat vinden (wat met zo'n programma vast gaat lukken), voorspellen wij: Duycker wordt een topzaal!