Karma’s Lab wint Slag om Hoogwoud

Een welverdiende winnaar na een sterk optreden

Tekst en foto's: Kelvin Stuten ,

Jongerencentrum Pardoes in Hoogwoud stond vrijdag 14 januari in het teken van de finale van de Slag Om Hoogwoud: een bandwedstrijd om de meeste talentvolle band uit de regio te vinden.

Een welverdiende winnaar na een sterk optreden

Na de 4 voorronden van de 16e editie van de Slag Om Hoogwoud is het tijd voor de overgebleven bands om zich te gaan bewijzen in de finale van de bandwedstrijd.
De prijzen zijn er dit jaar beter op geworden. Zo kunnen de finalisten kans maken op een optreden op Zomerpop 2011, een live-sessie tijdens het radioprogramma Podialand van Radio Enkhuizen en Radio Hoorn, de traditionele Slag om Hoogwoud Knuppel en een cheque ter waarde van € 350.

Vrijdag 14 januari is het dan zo ver, de finale voor de slag om Hoogwoud in jongerencentrum Pardoes. Het niveau en de strijdlustigheid van de bands ligt hoog.
The Loss, VanGotLos, Karma’s Lab en From The Balcony weten de tent volop te vermaken met goede muziek van hoog niveau en allen een compleet eigen stijl.

The Loss brengt er aan het begin van de avond al gauw een leuke stemming met stevige rock. De styling van de tweede band, VanGotLos,  zwarte brillen, pak, en drummer in Hawaii shirt, maakt het al de moeite waard ze te bekijken.Tijdens hun laatste nummer GotLos proberen ze het publiek er leuk bij te betrekken met een aanstekelijk refrein.  

De jonge band Karma’s Lab, die als derde speelt, heeft in het begin wat last van technische problemen, maar als dat eenmaal is opgelost bewijzen ze echt hoe hoog het niveau dit jaar is.
Als laatste speelt From The Balcony. Dit is een mooie afsluiter van de avond met goed in elkaar stekende rocksongs.

Het is een tijdje wachten op de uitslag, maar Karma’s Lab mag zich uiteindelijk de winnaar noemen. De jongens van Karma’s Lab zijn ijzersterk en ze mogen zich zelf dan ook als terechte winnaar beschouwen. We gaan dit jaar zeker meer van ze horen!