Eerste editie van Branding Live is een goed begin

Jonge bands uit de regio staan in de schijnwerpers

Tekst en foto's: Denise Diemeer ,

Regio IJmond heeft er een nieuw festival bij. Branding Live is in het leven geroepen om jonge bands uit de regio de gelegenheid te geven hun muzikale kunsten te vertonen en zichzelf te ontwikkelen. Op 15 januari wordt de eerste editie van dit festival gehouden in jongerencentrum De Dwarsligger in IJmuiden.

Jonge bands uit de regio staan in de schijnwerpers

Op 15 januari vindt de eerste editie van Branding Live plaats. Zes jonge bands uit de regio worden vanavond in jongerencentrum De Dwarsligger in de schijnwerpers gezet. Daarnaast is er ook een surprise act, namelijk André. Tussen de andere acts door speelt hij een aantal nummers en later op de avond zorgt hij ook voor de aan- en afkondiging van de andere acts. André is de zanger van de Heemskerkse band Hades, waarmee hij zelfs op tv was te zien in het programma Down met Johnny.

Jong talent
De bands Twice The Same en Damage Control zijn het jongste talent van deze avond. Beide bands zijn in de zomer van 2009 gestart en ruim een half jaar later was één van hun eerste optredens de voorronde van de IJmond popprijs. Damage Control haalde uiteindelijk de finale van deze popprijs. Vooral voor frontman Bart lijkt op podium staan een tweede natuur. De rest van de band oogt erg nerveus, maar daar begint verandering in te komen. Damage control straalt steeds meer de energie uit die in hun muziek te horen is.

Twice The Same heeft het afgelopen jaar ook niet stilgezeten. Zij wonnen vorig jaar de bandbattle van jongerencentrum Discovery in Castricum. Daarnaast hebben de jongens aardig wat ervaring opgedaan. En dat is duidelijk te horen. Vooral het gitaarwerk van Ritchie krijgt meer structuur. Twice the same is een uniek trio, waar we nog veel van kunnen verwachten.

Sfeervol
Na het vinden van zangeres Natascha is de band The Lost Noise sinds april 2010 compleet. Overal waar zij heengaan nemen zij hun huiskamersfeertje mee naartoe. Ook deze avond wordt het podium aangekleed met sfeerverlichting en andere accessoires. De eigenzinnige pop-rock van deze muzikanten maakt het plaatje compleet.

De band The Loss is ontstaan in het najaar van 2009. Sindsdien treden zij regelmatig op in de regio. Vanavond zorgt The Loss ook voor veel sfeer in De Dwarsligger. De Electro in combinatie met de stevige rock vullen de zaal met een donker en vol geluid, dat het lijkt alsof er meer dan drie man op podium staat.

Rock ‘n Roll
Drie mannen met een aardige hoeveelheid aan muzikale ervaring en een liefde voor rock, dat zijn de heren van de band Van Got Los. Alle drie nemen ze de zang voor hun rekening, en dat zorgt in deze typische Rock ‘n Roll voor een originele aanvulling.

Vier artiesten uit alle hoeken van de wereld vormen 2 Buck Chuck. De muziek van deze metalband heeft diverse invloeden, waaronder hardrock uit de jaren zeventig en tachtig. Voor deze energieke act is het podium in IJmuiden te klein, en daarom maakt gitarist Maarten ook gebruik van de rest van de zaal.

Al met al is de eerste editie van Branding Live een succesvolle. Een leuke avond vol met nieuw talent, eentje die zeker herhaald mag worden!