Cd-recensie: The Boys and Crash- Favorite Amongst Thieves

Vet harde en retesnelle punk

Tekst: Hans van der Maas ,

Powerpunk, springschoenen, bier en knallen, zomaar wat woorden die bij recensent Hans van der Maas opkomen bij het luisteren naat Favorite Amongst Thieves, het in eigen beheer uitgebrachte album van The Boys and Crash. Een cd-recensie.

Vet harde en retesnelle punk

Voor een avondje sjoelen of bingo zou ik The Boys and Crash niet uitnodigen. Trouwens ook niet voor een optreden in het Sprookjesbos in de Efteling. Maar voor een stoere avond powerpunk met wat goede glazen schuimend bruin vocht in de buurt en makkelijke springschoenen draaien de vier bandleden hun muzikale handen niet om.

Om alvast warm te draaien komen The Boys and Crash met hun debuut en in eigen beheer opgenomen cd Favorite Amongst Thieves. Wat je kunt verwachten? Rechttoe rechtaan. Ongecompliceerd. Doordenderen. Slapen doe je ’s nachts. Vet hard en retesnel. Net als de muziek staan de teksten garant voor een overdosis snelheid en ongure spanning. Titels als If the Shoe Fits, put a Dick in it, Can’t Drive this Car Sober, Talking to Groupies is for Bands that are Ugly en God Owes us a Few nodigen niet direct uit tot een bejaardenkaraoke.

Maar liefhebbers, en die zijn er genoeg, springen bij de eerste noot (openingsnummer Nick the Hogseye) uit hun stoel om de conditie voor 24 minuten op haar bestendigheid te testen. Geheel in de traditie van dit rampetampende genre duren de nummers rond de twee minuten en dat zorgt voor krachtbehoud in alle 12 songs. Het Oudjaarknallen gaat met deze cd dus nog even door.

Cijfer: 7
The Boys and Crash speelt op 22 januari in de Pitcher in Haarlem! Check hier de videoclip van het nummer Needs Duckt Tape.