Soep op Zondag verovert Haarlemse harten

Eerste editie van Soep mét Roos Jonker. Mmmmm!

Tekst: Maike Gerritsen Foto's: Linda Oudendijk ,

Zondag 30 januari was een bijzondere dag. Waar de een zich uitrekte en zich nog een keer omdraaide in bed, stapte de ander goedgehumeurd op de fiets. Op naar Storing op het Houtplein in Haarlem. Daar presenteerden oprichters Jochem Tromp en Robert Hoogduin het allereerste concept uit de koker van Soep op Zondag, Soepermarkt.

Eerste editie van Soep mét Roos Jonker. Mmmmm!

Haarlem is klaar voor een nieuw feestje en vanaf een uur of vier begint cafe Storing dan ook gezellig vol te stromen. De mensen weten waar ze voor komen, immers heeft de pr machine zijn werk goed gedaan. De sfeer is relaxt, dit zou nog weleens zo’n gouden zondagmiddag kunnen worden.

Terwijl het publiek bijkletst en nog een drankje besteld, krioelen wat kinderen op het podium op en rond de set-up van Roos Jonker. Hier lijkt echter niemand zich druk om te maken. Heerlijk.

Dan is het tijd voor muziek. Waar ze eerder op Noorderslag en bij Mathijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait mooie optredens weggaf, wordt ook Haarlem vandaag in de watten gelegd door de warme klanken van Roos en band. Perfecte muziek voor de zondagmiddag. Dit heeft initiatiefnemer Jochem Tromp van Soep handig geregeld, hij is immers eveneens werkzaam bij Dox Records, het platenlabel van Roos Jonker.

Naast muziek is creativiteit duidelijk een belangrijk speerpunt voor Soep op Zondag. Dit blijkt uit de zorgvuldige aandacht die is besteed aan de Soep op Zondag t-shirts en tassen, zowel voor de dames als de heren verkrijgbaar. Ook hebben verschillende Haarlemse creatievelingen zich uitgeleefd op een gave expo, die gaat over wat we eten op de verschillende dagen van de week. Zo is woensdag gehaktdag, eten we vis op vrijdag en op zondag, hoe kan het ook anders…soep. In een echte supermarkt koop je toiletpapier, in de Soepermarkt schaf je een t-shirt, tas en een soeppakket aan .

En voor wie dacht dat hij hier lekker kon luieren op zondagmiddag, heeft het mis. Hier wordt gedanst.  DJ Moes, de huis dj van Soep, en DJ Yous zorgen voor heerlijke soulvolle, jazzy, creatieve beats. Tevreden en nog steeds in een goed humeur danst Storing de zondagavond in.

Deze eerste editie van Soep op Zondag was een groot succes en hopelijk is hiermee een blijvend platform voor creatievelingen geboren. Hou de site nauwlettend in de gaten voor meer nieuws en de nieuwe Soep datum. Ook worden er via de site regelmatig nieuwe tracks en mixes uitgebracht.