Petitie tegen sluiting Waerdse Tempel

Medewerkers en sympathisanten in actie

tekst: Maikel Ineke ,

Het nieuws over de sluiting van de Waerdse Tempel heeft al snel tot een tegenreactie geleid. In een uiterste poging het poppodium te redden zijn medewerkers een online petitie gestart.

Medewerkers en sympathisanten in actie

Medewerkers van de Waerdse Tempel zijn in actie gekomen. In reactie van op de aangekondigde sluiting zijn zij een petitie voor behoud van het Heerhugowaardse poppodium gestart. Sympathisanten worden opgeroepen zich door middel van een digitale handtekening achter het initiatief te scharen.

Anshell van Aerde, één van de medewerkers, licht toe: “Wij willen er alles aan doen om de Waerdse Tempel te behouden. Tot oktober blijven wij hoe dan ook hier de boel draaiende houden. Wij hopen daar ook na die tijd mee door te kunnen gaan. Wij doen een beroep op de gemeente Heerhugowaard om in actie te komen en de Waerdse Tempel te helpen.”

Het initiatief verspreidt zich inmiddels als een lopend vuurtje in de kop van Noord-Holland. Via Twitter, Facebook en Hyves worden jongeren opgeroepen hun stem te laten horen. Sympathisanten kunnen via deze link de petitie ondertekenen.