Cd-recensie: The Soundabout- Wie ben ik

Chagrijnen ontdooien bij The Soundabout

Tekst: Hans van der Maas ,

Zin in feest? Dan is Wie Ben Ik van de Noord-Hollandse band The Soundabout zeker geschikt. De teksten gaan over alles wat je tegenkomt in het leven, van wereldvrede tot tijdgebrek en liefde voor knoflook. Een cd-recensie.

Chagrijnen ontdooien bij The Soundabout

Meer dan genoeg van sleur en regelmaat. Toe aan een spetterend feestje met strakke dansmuziek en hier en daar een ingetogen noot. Richt je vizier dan op The Soundabout. Het Noord-Hollands partycollectief trakteert ons vooralsnog op de EP ‘Wie ben ik’ en laat in het persbericht weten hard te werken aan het debuutalbum ‘Major Moods & Minor Melodies’.

Dus haal je dansschoenen maar vast uit het vet. De EP ‘Wie ben ik’ telt slechts drie nummers, maar die geven een prima inkijkje in de muzikale keuken van The Soundabout. Het EP’tje opent met het titelnummer en er klinkt een swingende bas; daarna zet het voltallige gezelschap een dampend skaritme in. Grote jongen als je hier je benen bij stil houdt. De tekst herbergt de levensvraag Wie ben ik, wat doe ik en waar ga ik heen. De vraag is of de toehoorders verlangen naar het antwoord wanneer zij zich overgeven aan het onbedwingbare ritme van het nummer.

Het tweede nummer ‘Bosha Nova’ gaat de band over op het Engels en dat is jammer. Niet alleen omdat zanger Peter Hauwert over deze taal lijkt te struikelen en daardoor matig verstaanbaar is. Bovendien krijgen de nummers in het Nederlands een extra dimensie; vooral vanwege de meezingbaarheid. Overigens doet ook ‘Bosha Nova’ het ongetwijfeld goed op de dansvloer. Neem de grootste chagrijn mee en ontdooi hem tijdens een optreden van The Soundabout.

De EP eindigt met het nummer ‘Kort Dag’. De dagen zijn te kort om te doen wat ik wil, zingt Peter Hauwert. Op een wederom aanstekelijk ritme, geproduceerd door zijn medemuzikanten Rutger van Oel (gitaar), Ton Wessling (bas en zang), Sybren Stüvel (drums), Jouri Horsthuis (trombone) en Carolien v/d Vaart (hoorn). Zin in een feestje? Denk dan aan The Soundabout.

The Soundabout- Wie ben ik
Eigen beheer
Cijfer: 7,5