Acht bands in de strijd om finaleplek bij PopSport

Noord-Hollandse regiofinale op 13 februari in Purmerendse P3

Tekst: Jelle Dijkstra ,

Op zondag 13 februari strijden acht bands tegen elkaar tijdens de eerste PopSport-regiofinale, die van Noord-Holland, in P3 te Purmerend. Dit alles na maanden van workshops, speciaal gericht op de zakelijke kant van de popwereld.

Noord-Hollandse regiofinale op 13 februari in Purmerendse P3

Na vijf maanden van voorbereiding komt PopSport langzamerhand tot een einde. Zondag zullen de acht overgebleven bands hun kunsten voor de laatste keer vertonen tijdens de Noord-Hollandse finale van dit educatieve toernooi in de P3 in Purmerend.

De acht deelnemende Noord-Hollandse bands, Winston, Blønder, PLeaSe, Wesley Boer, KennyBoeie, Malicious Monkey, Trashcan en Red Coda, zijn tijdens PopSport verder ingegaan op de wereld achter de muziek. Zo leerden ze over boeking en promotie, management en podiumpresentatie. Daarnaast mochten ze in een studio een eigen nummer opnemen.

In de halve finales kiest de provinciale vakjury, bestaande uit Patrick de Cock, Marco van Stam en Wilbert Stuifbergen, twee acts waarin zij de grootste muzikale en zakelijke vooruitgang zien. Uiteindelijk zullen deze twee acts het samen met tien anderen het tegen elkaar op moeten gaan nemen in de landelijke finale van PopSport.

PopSport is speciaal opgericht om jongeren van 12 tot 19 jaar zoveel mogelijk wegwijs te maken in de wereld van de popmuziek. Dit alles met een duidelijke focus op de zakelijke, muzikale en sociale ontwikkeling binnen de popwereld.

De regionale finale van PopSport is op zondag 13 februari vanaf 14:30 in P3 aan de Purmersteenweg 17-19 in Purmerend. Toegang is gratis.