Rob Acda Award 2011/2012: Translated

Een deelnemer voorgesteld

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Vrijdag 2 december vindt de tweede ronde van de Rob Acda Award editie 2011/2012 plaats. In deze tweede van vier voorronden van het popconcours krijgen zes bands de kans podiumervaring op te doen en te laten zien wat ze kunnen, met feedback van professionals uit de muziekwereld. In de aanloop naar de voorronde stellen we de deelnemers aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Translated.

Een deelnemer voorgesteld

1. Stel jezelf even voor, wie zijn jullie?
"Wij zijn Translated, een punk rock band uit Castricum/Heemskerk. De band wordt in staande gehouden door Frank Doesburg als vocalist, Chris Veldt op de basgitaar, Elmar Lambers ramt stokken stuk en Sander Puhl verzorgt de gitaarpartijen."

 

 2. Hoe lang zijn jullie bij elkaar?/Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
"In 2006 begon het circus met z'n drieën. Elmar, Chris en Sander speelde dat jaar een handjevol shows met Sander als zanger.
Toen de stem van Sander het liet afweten in 2007 kwam er een lange periode van stilte die in de zomer van 2010 dan eindelijk, met een enorm (ja écht enorm) volume werd opgevuld door Frank! In december 2010 werd de debuutshow met de kersverse zanger gespeeld en in 2011 volgden er nog eens meer dan 40 knallende punk rock shows door het hele land!"

 

 3. Hoe omschrijven jullie de muziek?
"Als een bulldozer die een volle lading energie op je bakkes gooit!"

 

 4. Wie zijn jullie grootste invloeden?
"We worden het allermeest beïnvloed door plezier en vriendschap! Qua muziek en bands verschillen de invloeden per persoon maar voor ons allemaal geldt toch wel dat we veel punk rock luisteren. Door de jaren heen hebben namen als NOFX, The Flatliners, Rancid, Against Me! en Bad Religion onze muziek beïnvloed."

 

 5. Hoe zien jullie de toekomst als band?
"We hopen te kunnen blijven spelen! Zo veel, ver en leuk mogelijk! Sowieso hopen we ook in 2012 een full-length op te kunnen nemen als vervolg op onze EP Don't Wave Your White Flag uit 2011."

 

Translated speelt op vrijdag 2 december tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Kaartjes kosten 5 euro!