Rob Acda Award 2011/2012: FIRST E

Een deelnemer voorgesteld

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Vrijdag 2 december vindt de tweede ronde van de Rob Acda Award editie 2011/2012 plaats. In deze tweede van vier voorronden van het popconcours krijgen zes bands de kans podiumervaring op te doen en te laten zien wat ze kunnen, met feedback van professionals uit de muziekwereld. In de aanloop naar de voorronde stellen we de deelnemers aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze keer: FIRST E.

Een deelnemer voorgesteld

1. Stel jezelf even voor, wie zijn jullie?
"Wij zijn vier enthousiaste en ervaren musici uit  de Zaanstreek en vormen samen de band FIRST E. Bezetting: Ruurd Heise (zang – gitaren), Pieter Molenaar (gitaren – zang), Claus Visser (basgitaar) en Rob Hendriks (drums)."

2. Hoe lang zijn jullie bij elkaar?/Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
"De band bestaat sinds november 2010. FIRST E werd speciaal geformeerd voor een optreden tijdens de Zaanse Popmarathon 2010 in Poppodium De Kade in Zaandam."

3. Hoe omschrijven jullie de muziek?
"We schrijven eigen liedjes met een kop en een staart: frisse pop met een ruw randje en een vette knipoog naar de wave van de jaren tachtig, de sixties pop en psychedelica, en de rock van deze eeuw. Van Beatles tot Foo Fighters."

4. Wie zijn jullie grootste invloeden?
"‘Van Abba tot Zappa’ in pakkende songs."

5. Hoe zien jullie de toekomst als band?
"Vanaf de eerste optredens - eind 2010 - is het publiek razend enthousiast. Pers en publiek reageert zeer positief op de songs en de optredens: 'energiek gebrachte pakkende nummers, een lekker rocksausje, meeslepende harmonieuze melodielijnen door de gitaren en schitterende meerstemmige zangpartijen.' We schrijven veel nieuwe nummers en het plan is om in de loop van 2012 een CD uit te brengen. Onze eerste videoclip staat inmiddels op www.myspace.com/firste. De toekomst is zonnig en kan alleen maar beter worden!"

FIRST E speelt op vrijdag 2 december tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Kaartjes kosten 5 euro!