Rob Acda Award 2011/2012: Colt Nevada

Een deelnemer voorgesteld

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Vrijdag 2 december vindt de tweede ronde van de Rob Acda Award editie 2011/2012 plaats. In deze tweede van vier voorronden van het popconcours krijgen zes bands de kans podiumervaring op te doen en te laten zien wat ze kunnen, met feedback van professionals uit de muziekwereld. In de aanloop naar de voorronde stellen we de deelnemers aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Colt Nevada.

Een deelnemer voorgesteld

1. Stel jezelf even voor, wie zijn jullie?
"Wij zijn Colt Nevada, een viermans rockformatie, bestaande uit Patrick van Holland (Gitaar en Zang), Frank Thomas (Gitaar), Leon Lamboo (Basgitaar), Peter in 't Veld (Drums)."


2.  Hoe lang zijn jullie bij elkaar?/Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

"We zijn met Colt Nevada begin 2010 begonnen. We kennen elkaar al van vroeger, Peter en Frank hebben bij elkaar in de klas gezeten op de middelbare school, Patrick en Leon in hetzelfde voetbal team rond die tijd. Dat was zelfs nog de pré-bandjes tijd, maar wel het moment waarop bleek dat we allemaal de muzikale weg gingen bewandelen, al dan niet langs elkaar heen in andere bandjes. Patrick en Leon hebben samen lang in dezelfde band gezeten, waar Peter zich nog voor een blauwe maandag als manager heeft opgeworpen. Op een gegeven moment was dat bandje uit elkaar, maar speelden Frank en Peter wel nog in een band en zo ging dat door. Pas toen we allemaal tegelijk bandloos waren gingen we eens met z'n vieren spelen en dat bleek te werken. We hadden nu twee gitaren een bas en drums en we zochten nog een zanger die ons compleet zou maken. Die vonden we in een andere vriend, maar in mei 2011 besloten we om toch verder te gaan met zijn vieren. We zijn toen aan een nieuw repetoir begonnen, dus je zou kunnen zeggen Colt Nevada zoals het nu klinkt sinds mei 2011 bestaat."


3.  Hoe omschrijven jullie de muziek?

"Altijd moeilijk om je eigen muziek te beschrijven, het makkelijkste is om te zeggen dat we rauwe rock maken. Dat klinkt cool en dekt de lading zeker, maar dat zegt verder misschien niet zo veel. Rock is heel breed en wat de één rauw vindt, vindt de ander nog steeds mainstream klinken. Luisteren naar muziek werkt beter dan er over te praten, vaak genoeg heb je zelf een beeld van hoe iets klinkt, maar stoppen andere mensen het in een heel ander 'hokje'. Hou het op alternatieve, rauwe rock, met wat zweverige en bombastische momenten."


4.  Wie zijn jullie grootste invloeden?

"Wij luisteren naar een heleboel artiesten, dat verschilt wel per bandlid, maar we zitten allen een beetje in dezelfde hoek. Als we unaniem een paar bands moeten noemen die wij tof vinden dan zijn dat Black Rebel Motorcycle Club, Queens of the Stone Age, Dead Confederate en Triggerfinger. Als je muziek luistert, word je daar natuurlijk door beïnvloed, bewust of onbewust, maar we proberen wel onze eigen sound na te streven. Hoewel onze eigen sound ook een dynamisch begrip is."


5.  Hoe zien jullie de toekomst als band?

"Wat we willen bereiken in de toekomst neem ik aan dat je bedoelt? Voornamelijk natuurlijk lekker muziek maken en veel spelen, maar ook zouden we het stadium van muziek puur als hobby graag achter ons laten. Altijd maar in regionale jongerencentra en kleine tentjes spelen is op den duur minder bevredigend. Niet dat er iets mis mee is om in kleinere tenten te spelen, die zijn vaak juist heel leuk, maar op een gegeven moment wil je wel iets serieuzer aan de slag. We willen er graag naar toe werken om in grotere poppadia en wellicht in het voorprogramma van wat grotere bands staan.  We hebben ook ideeën om volgende zomer te touren in het buitenland, maar dat is nog in pril stadium. Voor die tijd willen we genoeg nieuw materiaal hebben voor een full length album en daar zullen we het komende jaar ook naar toe werken en ondertussen zoveel mogelijk live blijven spelen."

 

Colt Nevada speelt op vrijdag 2 december tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Kaartjes kosten 5 euro!