'De Zaanse Invasie' bestormt De (Kleine) Kade

Samenwerkingsverband biedt Zaanse bands weer een podium

tekst en foto's: Bert Vethaak ,

De Zaanse Invasie is een samenwerkingsverband van Zaanse bands met als doel het stimuleren van de Zaanse bandjescultuur en het promoten van de Zaanse popmuziek. Door het onder andere wegvallen van De Kade als poppodium en het stoppen van blues(rock)café Fishline ontstond een nijpend tekort aan podia waar de Zaanse bands hun kunsten konen vertonen. De Zaanse Invasie probeert voor deze bands weer een podium te vinden binnen en buiten de regio.

Samenwerkingsverband biedt Zaanse bands weer een podium

"Zaanstad heeft een enorme geschiedenis wat betreft live muziek. Namen als De Dijk, Margriet Eshuijs, Lucifer, De Kift, The Ex, Rob en Ruben Hoeke, George Baker Selection, The Pilgrims en Spooky & Sue zijn bekend in heel Nederland en daarbuiten. Tegenwoordig zijn er ook veel talentvolle Zaanse bands met deze potentie. Het is, mede vanwege inkorten van subsidies, vaak lastig voor deze bands om (buiten de eigen regio) aan optredens te komen.” Aldus de site van De Zaanse Invasie.

Suus Serton (ÜberKicK) en Ron Boelens (Dark Couds) zijn deze stichting begonnen en hebben inmiddels een knap team van enthousiastelingen om zich heen vergaard uit diverse Zaanse bands. Inmiddels is De Zaanse Invasie al de organisator van Zaanstock, een 2-daags festival met Zaanse bands en singer-songwriters en was de bestorming van De Kade het eerste avondvullende programma.

Deze avond werd gevuld door Headwear, The Curtains and their Terrifying Story en afsluiter Between Skins. 3VOOR12/Noord Holland mocht er bij zijn om er een fotoverslag van te maken. Helaas werden de lichtknoppen na het optreden van Headwear bediend door een andere 'technicus', die het belangrijker vond het publiek te verlichten, waardoor de bands mochten optreden op een donker podium. 

Gezien: De Zaanse Invasie
De Kade, Zaandam, 17 december 2011