Eefje de Visser en Katìa vullen elkaar goed aan

Zelfs op 1e Paasdag weet men de weg naar het Patronaat te vinden

Tekst en foto's: Richard Schaaper ,

Eefje de Visser en Katìa verkopen samen de kleine zaal van het Patronaat bijna uit.

Zelfs op 1e Paasdag weet men de weg naar het Patronaat te vinden

In een bijna uitverkochte Kleine Zaal van het Patronaat stromen de mensen langzaam binnen. Op 1e Paasdag spelen hier Eefje de Visser en Katía.

Katía Truijen is de support-act voor de tour van Eefje de Visser. Zij hebben elkaar via-via leren kennen en de muziek sluit mooi op elkaar aan. Katía komt oorspronkelijk uit Haarlem en speelt deze avond in een oude en vertrouwde omgeving. Het was duidelijk te zien dat ze genoot om hier weer te staan voor "eigen" publiek. Met haar mooie stem en gitaarspel krijgt ze het publiek meteen stil vanaf haar eerste nummer. Katía speelt vooral rustige en gevoelige nummers deze avond, afkomstig van haar demo. Op 24 september 2011 zal ze haar debuutalbum in Paradiso presenteren. Katía heeft al diverse prijzen gewonnen waaronder de HIT-prijs, 2e prijs Kunstbende NH, HIT-poëzie en Shoot Your Shot 2007. Op theaterfestival De Parade speelde ze haar eigen show en verzorgde ze het voorprogramma van onder andere Tom McRae, Room Eleven en Storybox. Op 9 mei staat ze in de halve finale van "Mooie Noten" in Paradiso.

Eefje heeft vanaf het eerste nummer meteen alle aandacht van het publiek. Ze speelt voornamelijk liedjes van haar debuutalbum "De Koek". Waaronder haar nieuwe single "Genoeg". Als uitzondering laat ze als een van de laatste nummers "Herinneringendingen" horen die alleen op haar EP "Hartslag" is te vinden. Eefje maakt op een bijzondere manier gebruik van de Nederlandse taal door de teksten door te laten lopen en te verweven met de muziek. Haar teksten gaan vooral over hedendaagse dingen en hoe zij hier tegenaan kijkt. Zij wisselt tijdens het optreden mooi de rustige nummers met de minder rustige nummers af. Eefje heeft in 2009 de Grote Prijs Van Nederland gewonnen in de categorie singer/songwriter en ze stond op Noorderslag 2011.