De IJmond heeft nog steeds een hoop talent

Dimaryp en Jude plaatsen zich voor de finale van de IJmond Popprijs

Tekst & foto's: Richard Schaaper ,

Verschillende bands leverden in de halve finale van de IJmond Popprijs een bittere strijd in de Nozem en de Non. Dimaryp en Jude plaatsten zich en doen mee aan de finale op 29 april.

Dimaryp en Jude plaatsen zich voor de finale van de IJmond Popprijs

Ook in de derde en laatst voorronde van de IJmond Popprijs stonden bands met uiteenlopende stijlen die erg aan elkaar gewaagd waren. De twee winnaars van deze avond mogen op 29 april door naar de finale van de IJmond Popprijs met een kans op een optreden op Beeckestijnpop. In deze derde voorronde deden zes bands een optreden waarna een vakkundige jury de uitslag bekend maakte.

Om een uur of acht begon het vol te stromen in de Nozem en de Non. De bands Jude en The Loss hadden elkaar al eerder ontmoet in een voorronde van de Rob Acda Award. Helaas wist geen van beide bands zich toen te plaatsen voor een finaleplaats. The Loss mocht deze avond aftrappen, waarna Die For The Purpose Of Living verder ging met wat ruigere muziek. Er werd zowaar een kleine pit gemaakt. Daarna was het de beurt aan The Joneses Next Door die als een van de weinige bands van deze avond een toetsenist had meegenomen. Hierna was de beurt aan Dimaryp, dat door het wegvallen van Bob Maarse een herkansing kreeg in verband met technische tegenslag in de eerste voorronde. Als op één na laatste band mocht Jude optreden. Als eerste betraden de drummer en gitarist het podium in een outfit waarmee zij onmiddellijk de aandacht van het publiek hadden. Zij hadden veel fans meegenomen en die gingen dan ook helemaal uit hun dak en zongen braaf alle teksten mee. Rubens-Fire mocht deze avond afsluiten.

Na Rubens-Fire ging de jury in beraad en maakte Bob Blinkhof, die de presentatie van de avond mocht doen, de finalisten van de IJmond Popprijs bekend. Dimaryp en Jude waren erg blij met de winst en staan op 29 april in de finale in de Nozem en de Non.