Damage Control wint Wildcardfestival NH Pop Live

De laatste band voor het NH Pop Live traject in Manifesto bekend gemaakt

Tekst: Miranda Huibers, foto's: Maikel Beers ,

NH Pop Live is vrijdag van start gegaan in Manifesto. Tijdens dit wildcardfestival werd de laatste band bekend gemaakt die meedoet aan het showcasetraject.

De laatste band voor het NH Pop Live traject in Manifesto bekend gemaakt

Damage Control heeft vrijdagavond het wildcardfestival van NH Pop Live gewonnen en stroomt door naar het showcasetraject. Ze namen het op tegen Headwear, Let's Build an Empire, Massive Magic en The Credits. Eerder selecteerden de programmeurs van de meewerkende podia, vijftien bands die gegarandeerd aan het showcasetraject mee mogen doen.
De vijf bands die vanavond in Manifesto stonden zijn door bezoekers van nhpoplive.nl uitgekozen.

De jury, die vanavond bestond uit Martijn Crama (manager van Krach en Florian Wolf), Mendel Pool (audio engineer en producer, werkte o.a. met en voor Wouter Hamel en Giovanca) en Frank v.d. Berg (programmeur van Manifesto), hadden een zware taak en twijfelden. Uiteindelijk kozen zij unaniem voor Damage Control. Maar niet zonder erbij te zeggen dat de band goed het juryrapport moet lezen.

De complete lijst met bands die de komende periode te zien zijn in de verschillende podia in Noord-Holland:
Cirque Valentin, Rodelle, Wet T Shirt Contest, Bright Young Lights, Staton, Captain Orthegon, We Are FM, Pilot Paco, Vast Countenance, Insayno, Semistereo, Sorry Bunch, 7th Street, Bounds of Modesty, Velvvet en Damage Control.