Rabo Real Live Contest moet JeriGo aan optredens helpen

De beste band van Waterland wordt donderdag in P3 gekozen

tekst: Maikel Ineke ,

De finale van de Rabo Real Live Contest gaat donderdagavond tussen Excused, PowerPlant en JeriGo. Laatstgenoemde band stond vorig jaar ook al in de eindstrijd van diezelfde wedstrijd. “We zijn ervan overtuigd dat we in de tussentijd gegroeid zijn.”

De beste band van Waterland wordt donderdag in P3 gekozen

Ten opzichte van vorig jaar is de Rabo Real Live Contest nogal uitgedund. Slechts één voorronde hoefde er aan te pas te komen om de finaleplaatsen te verdelen. Een alarmerend gebrek aan talent in de regio Waterland? “Nee”, weet Nico van Troostenburg, drummer van JeriGo. “Ik heb begrepen dat de organisatie niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit heeft gekozen. Dat heb ik ook wel gemerkt tijdens de voorronde. Ik vond het niveau over het algemeen hoog.”

Voor de tweede keer op rij heeft Van Troostenburg met zijn band de finale weten te bereiken. “Het is nooit officieel bevestigd, maar wij hebben vernomen dat de jury ons vorig jaar de tweede plek toedichtte, achter winnaar Blue Velvet. We zijn ervan overtuigd dat we in de tussentijd gegroeid zijn. Een goede reden om een nieuwe poging te wagen, dachten wij zo.”

Van slapeloze nachten hebben hij en zijn collega's geen last. “We gaan met een gerust gevoel de finale in. We hebben afgelopen jaar genoeg in de oefenruimte gestaan, elke week twee keer.” Het doel van JeriGo is nu om vaker buiten de oefenruimte te spelen. “Onze muziek, een kruising tussen Rage Against The Machine en Tool, leent zich niet voor elke kroeg. Het is daarom soms wat lastig voor ons om optredens te regelen.”

De Rabo Real Live Contest kan JeriGo daarbij helpen, want de winnende band wordt optredens op Reuring Cityslam en enkele andere festivals in het vooruitzicht gesteld. De hoofdprijs is een dag in de studio onder begeleiding van Arnold Mühren. JeriGo moet het donderdagavond in de finale opnemen tegen Excused en PowerPlant.

Rabo Real Live Contest vangt donderdag 27 november om 20.30 uur aan in de kleine zaal van P3 (Purmerend). De toegangsprijs is 5 euro.