Lesoir, Exit 31 en Kill Ferelli paraat op hete clubavond Lesoir, Exit 31 en Kill Ferelli paraat op hete clubavond

Club 3VOOR12/Limburg formule smaakt naar meer

, Ruud Everaerts

Lesoir, Exit 31 en Kill Ferelli paraat op hete clubavond

Club 3VOOR12/Limburg formule smaakt naar meer

Ruud Everaerts ,

Op 22 april 2011 vond in Perron_55 in Venlo de eerste editie van Club 3VOOR12/Limburg plaats. Het warme weer was geen beletsel voor een heerlijke avond met muziek van bands die op doorbreken staan. Lesoir, Exit 31 en Kill Ferelli lieten horen wat er in Nederland en België, met een nadruk op Limburg, aan talent rondloopt.

Club 3VOOR12/Limburg formule smaakt naar meer

Wat loopt er toch een hoop talent in Limburg rond! Na het bijwonen van de eerste editie van Club 3VOOR12/Limburg in Perron_55 te Venlo kon je weinig anders concluderen, na een programma van bands uit Nederland en België, met een nadruk op Limburg. De bovenzaal van Perron bood een podium aan drie heel verschillende, maar stuk voor stuk kwalitatief uitstekende bands.

De avond werd geopend door Lesoir. Een formatie met leden uit België en Utrecht, dus de minst Limburgse van de optredende bands. Lome basklanken, opgeluisterd met het heldere stemgeluid van Maartje Meessen, vulden de bovenzaal van het poppodium. Soms werd het het geluid zo gruizig dat het leek alsof de geluidsman niet zat op te letten, maar dat was met opzet. De chaos drukt het grote-stadsgevoel uit.

De band gaat er helemaal in op. Wie er open voor staat, kan in deze muziek helemaal wegkruipen. De muziek is hard, zowel in volume als in intensiteit, maar melodieus. Soms haalt de zangeres haar dwarsfluit voor de dag, om de muziek een psychedelisch randje te geven. Een mooie toevoeging.

De tweede band heet Exit 31, bestaat uit vier man en is afkomstig uit Stein, maar de aankondigingen van een van de zanger/vocalisten is toch in onvervalst Amerikaans. Handig om er zo iemand bij te hebben, in verband met een eventueel internationale doorbraak. De kwaliteit van de nummers is er ook naar. Hoewel aan het begin hun formule voor een hit wat doorzichtig lijkt - het motto lijkt: ik blijf deze riff spelen tot jullie hem leuk vinden - komen later in de set de nummers die echt beklijven. Hooks die zich in je geheugen nestelen, en de stem van de leadzanger wordt ook steeds beter. Ivo Penders heeft, als hij in vorm is, de 'korrel' in de stem die een nummer uit laat stijgen boven de kwalificatie 'leuk liedje'.

De band kenmerkt zich door gelaagde, meerstemmige zang in aanstekelijke popliedjes. Deze avond speelden ze, als geste naar de organisatie, hun muziek met een 3VOOR12-polsbandje om.

De avond werd afgesloten door Kill Ferelli, een nieuwe band aan het muzikale firmament. Nieuwelingen in het vak? Helemaal niet! De krachtige rockstem en het gedreven gitaarwerk van de frontvrouw van deze band maken in een mum van tijd duidelijk met wie we werkelijk te maken hebben. Niemand minder dan Kelly Kockelkoren, die we nog kennen van de inmiddels ter ziele zijnde Nu of Nooit-winnaar SAT2D. Maar Kelly gaat door, en hoe! In Punto (ex-Dreadlock Pussy) als medevocalist/ gitarist, Rob van Elmpt (bas) en Roy Moonen (drums) vond ze een band van kaliber, om verder te bouwen aan haar repertoire van catchy popsongs met een scherp randje, en een show neer te zetten waar de term 'rockbitch' voor uitgevonden lijkt.

Ondanks het zomerse weer wist deze eerste editie van Club 3VOOR12/Limburg menige muziekliefhebber naar de bovenzaal van Perron_55 te lokken. Gezien de geprogrammeerde kwaliteit, kan geconcludeerd worden: deze formule smaakt naar meer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg