Interview met Kunstbendefinalist Pavarana Interview met Kunstbendefinalist Pavarana

"Het zou fantastisch zijn om door te breken en te spelen op grote festivals als Pinkpop."

, Bart Noternans

Interview met Kunstbendefinalist Pavarana

"Het zou fantastisch zijn om door te breken en te spelen op grote festivals als Pinkpop."

Bart Noternans ,

Op zondag 13 maart vond de Limburgse regiofinale plaats van Kunstbende in de Stadsschouwburg van Sittard. In de categorie 'Muziek' licht 3VOOR12/Limburg de drie prijswinnaars uit. Pavarana wist door te komen tot de landelijke finale op zaterdag 23 april in Amsterdam.

"Het zou fantastisch zijn om door te breken en te spelen op grote festivals als Pinkpop."

Tijdens de regiofinale op 13 maart werd de band Pavarana uit Sittard-Geleen eerste in de categorie 'Muziek'. Hiermee mogen ze Limburg vertegenwoordigen op de landelijke finale in Amsterdam. 3VOOR12/Limburg vraagt deze jongens enkele vragen.

Wie zijn Pavarana?
"Pavarana is een jonge en enthousiaste band die bestaat uit: Rick Rosenboom, gitarist en backvocals, Stan Kerstjens, toetsenist en backvocals, Bas Clemens, drummer, Jop Ostendorf, zanger en bassist. De band bestaat onderhand ongeveer twee jaar, en we schrijven eigen nummers die binnen het genre 'classic rock' vallen. Onze muziekstijl is een prettige mengeling van de Beatles, Deep Purple en The Doors."
 
Wat is jullie inspiratiebron?
"We halen onze inspiratie uit het beluisteren van muziek. We worden vooral geïnspireerd door bands uit de 60's en 70's, zoals The Doors, Led Zeppelin en Black Sabbath, maar ook door hedendaagse muziek, zoals Coldplay en Muse."
 
Wat kan het publiek van jullie verwachten tijdens de finale van Kunstbende (23 april in Westergas, Amsterdam)?
"Het publiek kan van ons een spetterende show met knallende muziek verwachten. We gaan ons nog zo veel mogelijk erop voorbereiden, zodat we alles eruit halen wat we kunnen. Ondanks dat we niet zo veel tijd hebben om onze muziek te laten horen, zullen we twee compleet verschillende nummers gaan spelen. Het nummer dat we voor de jury gaan spelen heet 'Damage Inside' en is speciaal voor Kunstbende geschreven. We hebben geprobeerd om het thema 'illusie' niet alleen in de tekst tot uiting laten komen, maar ook onze muziek erop te maken, door het een meer Oosterse sound te geven."
 
Hoe belangrijk is het volgens jullie om de Kunstbende te winnen?
"Erg belangrijk. Door kunstbende Limburg te winnen zijn al heel veel deuren voor ons open gegaan, en kunnen we onze muziek laten horen aan een steeds groter wordend publiek. We willen zover mogelijk komen met de band, en Kunstbende is daarbij een grote hulp. Ook is het erg leuk om nieuwe contacten te leggen binnen de muziekscéne van Nederland."

Wat kunnen we na de finale van Pavarana verwachten?
"Dat we ons uiterste best gaan doen om veel optredens te krijgen. Want het allerleukste van een band zijn is nog altijd het live spelen van onze nummers."

Hoe zien jullie de toekomst met Pavarana? Wat willen jullie bereiken?
"Alles wat mogelijk is voor ons. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om door te breken en te spelen op grote festivals als Pinkpop, of om een album uit te brengen. Of dit lukt is natuurlijk een tweede, maar we doen ons best."
 
Tot slot. Hoe omschrijven jullie de muziek die jullie maken?
"Onze muziek klinkt alsof je Ian Paice (Deep Purple) samen met Jimi Hendrix in een kamertje vol instrumenten en opnameapparatuur zet, terwijl Jim Morrison (The Doors) en Richard Wright (Pink Floyd) discussiëren over de baspartij van John Paul Jones (Led Zeppelin)."

Pavarana is binnenkort nog te zien op:

25 april - Brookpop, Hoensbroek
30 april - Queens Night 2.0, Fenix Sittard
5 mei - Emergenza - 013, Tilburg
6 mei - Ernesto's, Sittard

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg