Interview met Kunstbendedeelnemer Melvin Thomassen Interview met Kunstbendedeelnemer Melvin Thomassen

"Ik hoop dat ik CD's mag gaan uitbrengen en natuurlijk dat mensen die kopen."

, Bart Notermans

Interview met Kunstbendedeelnemer Melvin Thomassen

"Ik hoop dat ik CD's mag gaan uitbrengen en natuurlijk dat mensen die kopen."

Bart Notermans ,

Op zondag 13 maart vond de Limburgse regiofinale plaats van Kunstbende in de Stadsschouwburg van Sittard. In de categorie 'Muziek' lichten we de drie prijswinnaars uit. Tweede werd de jonge singer/songwriter Melvin Thomassen uit Heerlen.

"Ik hoop dat ik CD's mag gaan uitbrengen en natuurlijk dat mensen die kopen."

Tijdens de regiofinale op 13 maart werd Melvin Thomassen 2e in de categorie 'Muziek'. Voor de meeste is hij nog onbekend, daarom vroeg 3VOOR12/Limburg deze jonge singer/songwriter uit Heerlen, enkele vragen.

Wie is Melvin Thomassen?
Melvin is een jongen van 16 jaar uit Heerlen. Muziek is mijn grootste hobby. Ik ben een herkenbare en erg opvallende jongen. Het type dat bij mensen blijft hangen.

Wat zijn je inspiratiebronnen?
"Mijn inspiratiebronnen zijn Jason Mraz, John Legend en de Rascal Flatts. Alle drie maken ze muziek die mij persoonlijk heel erg aanspreekt, omdat het muziek is dat zelf gemaakt moet worden door middel van muziekinstrumenten. Sommige muzikanten hebben alles regelrecht uit de computer. Ik wil net als hun zijn; gewoon muziek maken en mensen boeien met het soort muziek dat ik maak."

Wat wil je uiteindelijk bereiken in de muziekbusiness?
"Dat ik een plaatsje kan bemachtigen op de nationale en hopelijk internationale muziekmarkt. Ik hoop dat ik CD's mag gaan uitbrengen en natuurlijk dat mensen die kopen, omdat ze mijn muziek gewoon goed vinden. Ook wil ik een bijdrage leveren aan de maatschappij door middel van mijn muziek. Ik wil hier natuurlijk ook mijn beroep van kunnen maken. Ik ben namelijk helemaal niet het type om van 9 tot 5 op een kantoor te zitten en computer werk te doen. Niet dat daar wat mis mee is hoor, maar mensen moeten geboeid zijn door mijn muziek. En ik hoop dat dat ooit zover mag komen."

Hoe belangrijk vindt jij het om mee te doen met Kunstbende?
"Allereerst wil ik even kwijt dat Kunstbende een ontzettende leuke organisatie is. De manier waarop jongeren uit heel Nederland zichzelf kunnen neerzitten en hun ding kunnen doen, op welk gebied dan ook, is erg bijzonder. Daarnaast heb ik door Kunstbende extra motivatie gekregen om door te gaan en dat dat wat ik doe, gewaardeerd wordt en dat mensen dat leuk en interessant vinden. Voor die mensen doe je het natuurlijk. Dus Kunstbende heeft mij op dat gebied heel veel opgeleverd. Volgend jaar ga ik het natuurlijk weer proberen en hopelijk mag ik dan door naar de landelijk finale."

Wat kunnen we de komende tijd van Melvin Thomassen verwachten?
"Veel optredens en meer muziek natuurlijk. Ik ga zeker aan de slag met nieuwe nummers schrijven zodat ik deze weer uit kan voeren met optredens. Hopelijk dat ik over een paar jaar een mooi platencontract in de wacht kan slepen, waarmee ik grote stappen kan zetten in mijn carriere. Voor mensen die het leuk vinden om een keer naar een optreden te komen kijken, kijk dan op melvin-thomassen.com. Of volg mij ook op Twitter: @MLVNthomassen. Hopelijk dat mensen mij over een paar jaar beter kennen en dat ik nog meer muziek en prijzen mag maken en winnen."

Tot slot. Hoe omschrijf je de muziek die jij maakt?
"De muziek is goed te vergelijken met de muziek van Jason Mraz maar toch heel uniek. En het is snel te herkennen om dat het snel blijf hangen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg