Interview met Kunstbendedeelnemer Bite My Wire Interview met Kunstbendedeelnemer Bite My Wire

"Fame zou mooi zijn maar onszelf ontwikkelen tot volwassen muzikanten is toch wel het einddoel."

, Bart Notermans

Interview met Kunstbendedeelnemer Bite My Wire

"Fame zou mooi zijn maar onszelf ontwikkelen tot volwassen muzikanten is toch wel het einddoel."

Bart Notermans ,

Op zondag 13 maart vond de Limburgse regiofinale plaats van Kunstbende in de Stadsschouwburg van Sittard. In de categorie muziek licht 3VOOR12/Limburg de drie prijswinnaars uit. Als eerste is dat de band Bite My Wire uit Geleen.

"Fame zou mooi zijn maar onszelf ontwikkelen tot volwassen muzikanten is toch wel het einddoel."

Tijdens de regiofinale op 13 maart werd de band Bite My Wire derde in de categorie 'Muziek'. Ze wonnen in 2010 al eerder de finale van Podiumvrees en als prijs mochten ze o.a. het Mama's Pride festival in Geleen openen. 3VOOR12/Limburg vraagt deze jongens enkele vragen.

Wie is Bite My Wire?
"Bite My Wire is een hard-rock bandje a-la '60s-'70s die is ontstaan in Geleen waarbij het draait om rechttoe rechtaan muziek. Alles is eigen werk en we proberen met onze muziek veel mensen te bereiken."

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?
"Een goeie progressieve rockband zoals bijvoorbeeld Rush. Maar ook Led Zeppelin, Mountain, Grateful Dead. Kansas & Boston."

Wat zien jullie de toekomst met Bite My Wire? Wat willen jullie bereiken?
"We willen uiteindelijk de grote podia bespelen en er een boterham mee kunnen verdienen. Fame zou mooi zijn maar onszelf ontwikkelen tot volwassen muzikanten is toch wel het einddoel."

Hoe belangrijk is het om met Kunstbende mee te doen?
"Heel belangrijk. Als beginnende band zijn wij hier mee begonnen en hebben hier wat naamsbekendheid door gekregen. Ook leer je mensen kennen, zoals bookers, promoters die je kunnen helpen met bepaalde zaken. Maar het allerleukste: een gaaf optreden neerzetten voor een goed publiek!"

Wat kunnen we dit jaar verder van Bite My Wire verwachten?
"Optreden op heel veel festivals. Dit jaar gaan we met BMW proberen een goed aantal nieuwe nummers te schrijven en het publiek mee te verrassen!"

Hoe omschrijven jullie de muziek die jullie maken?
"(Kei)Hard, stevig, old-skool, echt en vooral gedurfd."

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg