Drie Limburgse bands in halve finale Emergenza Drie Limburgse bands in halve finale Emergenza

River Of Brakelights, Pavarana, A Jupiter Hymn in 013

, Bart Notermans

Drie Limburgse bands in halve finale Emergenza

River Of Brakelights, Pavarana, A Jupiter Hymn in 013

Bart Notermans ,

In de komende week zijn er vier halve finales van ''s wereld grootste bandwedstrijd'. Dit jaar zijn er drie Limburgse bands die mogen strijden voor een plek op de nationale finale in de Dommelsch zaal van 013, Tilburg.

River Of Brakelights, Pavarana, A Jupiter Hymn in 013

In de eerste week van mei organiseert Emergenza vier halve finales in de kleine zaal van 013. Deze wedstrijd, waar opkomende bands centraal staan, is internationaal bekend en kent voorrondes in honderdvijftig steden over de hele wereld. De absolute winnaar hiervan komt te spelen met beroemde bands voor een publiek van dertigduizend mensen. Dit jaar zijn er drie Limburgse bands tot de nationale halve finale doorgedrongen. De deelnemende bands worden door middel van publieksstemmen beoordeeld.

De Sittardse hardrockband River Of Brakelights mag het spits af bijten en speelt aanstaande dinsdag 3 mei in de kleine zaal van 013. Eerder deed River of Brakelights mee aan Nu Of Nooit 2011, maar wist de finale net niet te bereiken. Aanstaande dinsdag beloofd het een show te worden met visuele effecten op grote projectieschermen. Speciaal hiervoor wordt er door River Of Brakelights een busreis vanuit Limburg naar Tilburg georganiseerd. Met opstapplaatsen in Maastricht, Sittard en Echt. Voor meer informatie mail naar: info@riverofbrakelights.nl

In de derde halve finale op donderdag 5 mei, mag Pavarana het publiek laten zien en horen waarom zij een week geleden Kunstbende 2011 hebben gewonnen. Deze jonge band uit Sittard-Geleen speelt classic rock en gaf onlangs nog een interview met 3VOOR12/Limburg.

Hardcoreband A Jupiter Hymn uit Maastricht mag het op vrijdag 6 mei opnemen tegen de laatste zeven bands uit de rest van Nederland. A Jupiter Hymn deed afgelopen jaar ook mee tijdens Nu Of Nooit maar wist net als River Of Brakelights de finale niet te bereiken. Dit keer is er geen jury, maar de bands met de meeste stemmen mogen door naar de nationale finale op zaterdag 18 juni.

Wij wensen de bands alvast heel veel succes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg