#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: The Movement

"Liefhebbers van stevige muziek worden bij ons op de wenken bediend"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan The Movement.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
12/01/2016 van 23:25 tot 00:10 in De Walrus (Grunnsonic)
13/01/2016 van 22:15 tot 23:00 in Lola (Eurosonic)

Wat voor muziek maken jullie?
Wij spelen 'gewoon' rock.

Hoe is de band The Movement ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Op 10 februari 2014 speelden we voor het eerst samen. Ik (Frank) en Bram hadden plannen voor een stonerbandje. Kevin en Tim wilden hun middelbareschoolband weer nieuw leven inblazen. Bij onze eerste repetitie merkten we dat het wel klikte en besloten om verder te gaan. We begonnen als rockcoverband, want op die manier kun je in onze regio makkelijk optredens regelen. Uiteindelijk zijn we toch al redelijk snel overgestapt naar een set met (bijna) alleen maar eigen werk. Die covers spelen we nu niet vaak meer.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Foo Fighters! Deze band ligt voor ons natuurlijk wel voor de hand, maar we vinden het gewoon een ontzettend goede groep. De muziek die ze hebben gemaakt is tijdloos. Daarnaast lijkt hun no-nonsense attitude ook op die van ons.

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
Het winnen van de POPgroningen Talent Award is wel het meest bijzondere wat ons is overkomen. Dit optreden was op zichzelf al een geweldige ervaring. De hele zaal stond in extase mee te springen op onze muziek. Er gingen ook allemaal mensen los die wij helemaal niet kenden. Ook als we niet gewonnen hadden, zouden we dit nog steeds ons vetste optreden vinden. In het prijzenpakket zaten veel optredens. We hebben de afgelopen tijd ontzettend veel op de planken gestaan. Hierdoor zijn we een goed geoliede live-act geworden. Daarnaast hebben we begin 2016 nog een dubbelsingle uitgebracht (en die is nog steeds verkrijgbaar!)

Wat zijn de plannen voor 2017?
In het voorjaar brengen we een nieuwe single uit. Daarnaast zijn we druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers. We proberen ook om meer contacten en optredens buiten de provincie Groningen te krijgen. Na het winnen van de POPgroningen Talent Award zijn we in een soort incubatietijd beland. Het verbeteren van ons product is momenteel het belangrijkst.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Onze muziek is verfrissend, omdat ons genre tegenwoordig niet heel veel voorkomt. Daarnaast weten we iedere keer een enthousiaste show neer te zetten. Liefhebbers van stevige muziek worden bij ons op de wenken bediend.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Een goede boeker zou voor ons veel kunnen betekenen. Via Grunnsonic en Eurosonic willen wij een brug slaan met zo’n iemand.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Wij hebben twee keer gespeeld in Vera. Beide optredens waren super. Het geluid, de sfeer en de mensen daar zijn gewoon tof. Het is wat ons betreft de leukste zaal van Groningen. We komen er graag.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Vera’s Charm! Die jongens maken toffe, eigenwijze muziek die niet in een hokje past. Tegelijk wordt het ook niet pretentieus of arty-farty. Zeker de moeite waard om ze eens te bekijken.