#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: We Love You Sally Lightfoot

"We gaan waarschijnlijk even met Echt Erik/Indie Chart overleggen wat onze volgende single moet gaan worden"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Maarten van der Wal ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan We Love You Sally Lightfoot.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen op vrijdag 13 januari in De Warhol om 23:50 uur.

Wat voor muziek maken jullie?
We maken een soort eclectische indiepop/rock met echo’s uit de begin jaren negentig met psychedelische invloeden. Een beetje Pavement/Pink Floyd/The Flaming Lips-achtig zeg maar. Maar misschien vindt de luisteraar ons wel op BZN lijken.

Hoe is de band We Love You Sally Lightfoot ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
De band is ontstaan nadat de vorige band van Hermen (Mullhouse) stopte. Dit was in 2007 al, dus dat is alweer een tijdje geleden. Hermen en Gerwin kwamen elkaar toentertijd per ongeluk tegen in een kroeg in Groningen. Hermen baalde ervan dat Mullhouse na jaren repeteren en optreden uiteindelijk zonder fatsoenlijke cd roemloos ten onder was gegaan. Gerwin gaf Hermen het advies om het allemaal lekker zelf te gaan doen. Gerwin wilde alles wel indrummen. Want daar zit hij op. En, ook niet onbelangrijk, Gerwin had ook een studio in Leeuwarden.

Handen werden geschud, whiskey werd er gedronken en er kwam een principe-afspraak: ieder nummer wordt in één dag geschreven en opgenomen. Dat hebben we gedaan. Uiteindelijk is de plaat in elf dagen gemaakt (want elf liedjes). Daar hebben we vervolgens wel zeven jaar over gedaan. Dat komt neer op 1,57 liedje per jaar. Niet echt superproductief, maar we hadden ten slotte nog meer te doen. Maar nu is er dan inmiddels toch een heuse PLAAT. En daar zijn we best trots op. Omdat alles al best lang heeft geduurd, zijn de ambities opgeschroefd. Nu willen we de wereld gaan veroveren, te beginnen bij Grunnsonic.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Wij zijn daar verder niet kritisch in. We willen voor iedereen het voorprogramma verzorgen die het met ons ziet zitten. Misschien is zelfs Frans Duijts best een leuke combi. Op z’n minst een soort van hilarisch. Stiekem zouden we best eens graag in het voorprogramma van TV On The Radio willen spelen.

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
Nou, in de eerste plaats heeft Maarten van der Wal een prachtige clip gemaakt voor onze single Wave Listener. En ondanks dat we dat nummer als single hebben uitgebracht heeft de Indie Chart en Echt Erik lekker eigenwijs een ander liedje van ons in de ether geslingerd namelijk Friends. Je zou dus kunnen zeggen dat we twee singles hebben uitgebracht. Verder zijn we in 2016 begonnen met try-out shows om de nieuw gevormde band op stoom te krijgen.

Wat zijn de plannen voor 2017?
We gaan waarschijnlijk even met Echt Erik/Indie Chart overleggen wat onze volgende single moet gaan worden. En verder hopen we op veel optredens en een platenmaatschappij die onze cd wil gaan uitbrengen.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat we het heel leuk vinden om voor publiek te spelen. Daarbij, als je ervan houdt om heen en weer geslingerd te worden tussen dynamische indiepopliedjes ben je bij ons aan het goede adres.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Een gaaf optreden met enthousiast publiek.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Het lijkt ons te gek om een keer op het hoofdpodium van Noorderzon te spelen. Dat is een heel mooi abstract podium. Je speelt dan met name voor het water met het publiek op zeer respectabele afstand. In dat licht is het misschien ook mooi om bovenop de Tasmantoren te spelen. Vera staat uiteraard ook nog op ons wensenlijstje. Evenals De Oosterpoort, Simplon, etc. Eigenlijk hebben we alleen maar goede ervaringen met de Groningse podia dus wie ons boekt, mag ons hebben.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We vinden ze allemaal echt heel tof! Bovendien weten we eerlijk gezegd niet wie er nog meer op Grunnsonic spelen.