#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Kinoo

"Er schijnt wel een bruisend live-circuit te zijn tussen de Vismarkt en de Grote Markt. Weet iemand wie daar de boekingen doet?"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Kinoo.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen op vrijdag 13 januari, vanaf 21:00 in Café de Walrus.

Wat voor muziek maken jullie?
We noemen het zelf krautpop, maar proberen elementen te gebruiken uit een zo divers mogelijke verzameling artiesten. The Daily Indie noemde ons de Nederlandse Beach Fossils, Ultimate Painting & SPLASHH in één band, misschien dat je daar wat mee kunt. Qua thematiek is de muziek in ieder geval aardig persoonlijk en verzuipen wij ons, zoals alleen millennials dat kunnen, in een goede dosis zelfreflectie.

Hoe is de band Kinoo ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Kinoo is begin dit jaar ontstaan omdat we dat wel eens tijd vonden. Sprokkelhout was zojuist gestopt en Kalle en Tjesse zaten daarom met een aantal demo’s die een band nodig had. Eind februari speelden we onze eerste show in het voorprogramma van Gun Outfit, op een avond van Lepel & De gym.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Total Control of Deerhunter zou wel dope zijn!

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
Een paar mooie voorprogramma’s: Beverly, Eerie Wanda, Ultimate Painting en het eerder genoemde Gun Outfit. Daarnaast hebben we twee videoclips en een EP kunnen maken waar we erg trots op zijn. Het hoogtepunt was ons optreden bij Subbacultcha begin dit jaar.

Wat zijn de plannen voor 2017?
We gaan rustig door met het bijschaven van ons geluid, de liveshow en onze boodschap. In alle hectiek van liveshows, promotie en ander geregel vergeet je soms tijd vrij te houden voor de muziek zelf. Daar moeten we in het komende jaar een goede middenweg in weten te vinden. Qua optredens willen we wel meer de rest van Nederland in en als dat door een paar leuke supportshows zou kunnen, is dat helemaal neet.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Dat past helemaal niet, gekkie.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Het zou cool zijn als we er een mooie support uit kunnen slepen.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Er schijnt wel een bruisend live-circuit te zijn tussen de Vismarkt en de Grote Markt. Weet iemand wie daar de boekingen doet?

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Er is een hoop leuks te zien, maar er is maar één band met een stofzuiger. Daarom is Willie Darktrousers wel een dikke aanrader.