Kom maar op met je nakkie nakkie

De Jeugd van Tegenwoordig is nog steeds dol op "Groontje"

Iris Engelsman (tekst) & Siese Veenstra (foto's) ,

Ook herhaling van reeds vertoonde kunstjes kan een goed concert opleveren, getuige de enthousiaste reacties vanuit de bomvolle Kleine Zaal van de Oosterpoort. De Jeugd levert niet meer en minder dan waar ze goed in zijn: lekker knallen en ouwehoeren, scherp op de tong en melig voor het oog

De Jeugd van Tegenwoordig is nog steeds dol op "Groontje"

De Jeugd van Tegenwoordig moet het tijdens hun shows vooralsnog doen met nummers van hun eerste album Parels voor de Zwijnen (2005) en opvolger De Machine (2008). Veel bekends dus, maar niet minder vermakelijk. Het illustere trio, bestaande uit Willie Wartaal, P. Fabergé en Vieze Fur en aangestuurd door de Neger des Heils, kunnen tijdens hun shows steevast rekenen op een flink uitgelopen publiek, met her en der een uitverkocht concert.
 
Creatief, vreemd en lekker vies Nederlands op (electronische) hiphop beats gezet leverde ze al de hits Watskeburt, Shenkie en Hollereer op, nummers die vanavond uiteraard niet aan de setlist ontbreken. Daarnaast knalt DJ Danny de Funk er onder meer nog Datvindjeleukhe en Voorjekijkendoorlopen doorheen. Na De Stofzuiger bedenkt ondergetekende zich dat het toch best een schunnige tekst is: “Ik zei lik tot je stikt. Tranen in je ogen, last van de hik. Toch blijf ik gewoon kletsen, als m'n ballen op je bips.” M’n 3voor12 collega haalt laconiek zijn schouders op en zegt: “Nee hoor. Maarja, je bent ook al oud hè.” Daar zal het vast aan liggen. Achter me zingen twee jonge knullen van rond de twaalf jaar en hun ouders in ieder geval luidkeels en ongegeneerd mee, geen milde shock te bekennen.
 
Speciaal voor de fotografen poseert het stel nog even, om later terug te komen voor twee toegiften. Het publiek weet er wel raad mee. Springen, dansen en moeiteloos de meest gefreakte teksten meezingen.
 
Zou Watskeburt de Dikke van Dale gaan halen?