Tweede ronde Metal Battle 2016: 12 maart Veldslag Oost

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De Metal Battle is de grootste underground metalcontest van Nederland. Alle voorrondes van de Metal Battle 2016 zijn inmiddels achter de rug. Middels 3 Veldslagen zullen de 12 winnaars strijden om een plek in de Finale op 23 april in Harderwijk. Op 12 maart is het tijd voor Veldslag Oost.

In Gelderland klapte Irritation door de concurrentie heen om als winnaar eruit te springen. Deze hyperthrash metalband heeft laten zien aan de jury dat je met grof geweld, strakke percussie, blazende gitaren en brute grunts zeker een strakke set neer kunt zetten. Live weten ze een zeer goede en solide indruk te maken, maar is dat genoeg om de concurrentie voorbij te blazen

In Utrecht is als winnaar uit de battle Rhovanion gekomen. Rhovanion heeft al verscheidene keren laten zien dat ze weten wat ze doen In de voorronde heeft deze folk­metalband duidelijk laten zien dat ze het afgelopen jaar goed gegroeid zijn. De vraag is of het nu voldoende is om voorbij de halve finale te komen en zelfs de hoofdprijs mee naar huis te mogen slepen?

In Limburg is de voorkeur van de jury gevallen op de Black metalband Dood. Snelle riffs, diepe duistere lagen en vocalen die door merg en been heen gaan zorgen ervoor dat de band hun naam eer aan doet. Dat ze een solide live show gaan neer zetten in Estrado is wel zeker. Maar is dit solide genoeg voor een plekje in de finale?

En vanuit Flevoland hebben we de thrash/deathmetal band Infantry. Deze voetsoldaten weten met grof geweld een stevige dosis metal neer te zetten. Nergens wordt ingeperkt en ze zetten duidelijk alle grenzen open. Zullen hun trefzekere schoten doel raken?

In de landelijke finale op 23 april in Harderwijk vallen er naast roem, coaching door ‘The Rockstation’, een trofee van ‘Boneyard’ en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Angelfest, Baroeg Open Air, Elsrock, Geldersch Metal Treffen, Occultfest, Skullfest en Sneker Metal Meeting, Stonehenge en Tattoofest.

Metal Battle
De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar in 2001 uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. Ondertussen heeft de EHBO het stokje overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest. De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland.

Veldslag Oost vind op 12 maart plaats in Estrado te Harderwijk
Tijd: 20:00 uur. Entree: € 6,50. Info op www.metalbattle.nl