Onlangs werd de nieuwe lichting bekendgemaakt die meedoet aan talentontwikkelingstraject Drentsch Peil XL. Ook de band The Real McCoy uit Assen deed eraan mee. Deed dus, daarover straks meer. We spraken met Dennie (zanger en speelt af en toe gitaar), Mervin (slaggitarist en doet soms achtergrondzang), Marnick (drummer) en Boris (basgitarist en ook achtergrondzang) over de band en de toekomst in hun repetitieruimte in het centrum van Assen.

Eerst even terug naar het Drentsch Peil traject. De band had zich opgegeven, maar ze doen nu helaas niet meer mee. Het werk van Mervin gooide een beetje roet in het eten. De gitarist heeft een baan met variabele uren en dat werd op het laatste moment even omgegooid. “We hadden een aantal data waarop we sowieso konden, maar op de écht belangrijke data (de showcases) was dat niet meer te realiseren met mijn werk. We hebben Drentsch Peil daarover gemaild en toen samen besloten dat het niet haalbaar was om nu mee te doen.” De band heeft gevraagd of ze voor volgend jaar wel mogen meedoen aan het traject, en dat was mogelijk. Dus wie weet zien we ze volgend jaar.

Op zoek naar locaties om te spelen
Nu terug naar de realiteit. The Real McCoy bestaat nu inmiddels vijf jaar (de heren komen hier met zijn allen niet écht uit), maar de eerste twee jaar was het voornamelijk de juiste mensen bij elkaar zoeken en liedjes schrijven. De band gaat nu (nu de agenda’s iets leger zijn) flink repeteren en op zoek naar plekken waar ze kunnen spelen.

De band heeft in die vijf jaar dat ze bestaan iets van 10 shows gespeeld. “Zoveel ervaring hebben we nog niet, maar dat zie je er niet meer aan af.” Ze hebben laatst in een studentenvereniging in Groningen gespeeld en dat was mede door het leuke publiek ‘echt te gek’. “We hebben heel veel positieve feedback gehad en iedereen ging daar los.”

Harde muziek
The Real McCoy maakt punkrock, maar het is lastig om in een hokje te proppen. Er wordt aan tafel nog geopperd dat het punkrock is met een vleugje hardcore punk. “Het is voornamelijk heel hard.” De band heeft een jaar geleden een single uitgebracht genaamd ‘Confidence’. “Sindsdien proberen we zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om een EP of een album te kunnen maken, maar het is heel duur.” De band heeft toch wel tien nummers geschreven die ze zo zouden kunnen opnemen.

 

Gebruik foto's als ademruimte tussen lange stukken tekst, met eventuele quote erover

Geld is op dit moment de enige factor dat de heren in de weg zit om een album te kunnen maken. “Als wij in exact dit tempo blijven doorgaan, dus één keer in de zoveel tijd een aantal shows, dan zou volgend jaar realistisch zijn.” Volgens de band zou volgend jaar wel echt haalbaar moeten zijn, maar concrete data uitspreken is nu nog onmogelijk. We moeten het nu vooral nog even doen met ‘Confidence’ als single.

Confidence
’Confidence’ is qua nummer echt een nummer dat in het midden valt van het genre dat we normaal spelen. We hebben nummers die schieten echt uit, die zijn een heel stuk harder. En we hebben ook nummers die iets meer richting de poppunk vallen. Als je naar een show van ons zou komen zou je wat hardere nummers kunnen verwachten, met hardere vocalen. Maar ook wat zachtere nummers.” ‘Confidence’ is precies een goede middenweg wat de band betreft.

Samenwerking met Sandlane recording facilities
De band zou graag vaker met Sandlane recording facilities willen samenwerken, het is volgens hen qua hardere muziek dé studio om te zijn. “Het is een hele goede studio waar heel wat grote artiesten en albums zijn opgenomen.”

The Real McCoy - Confidence

Qua optredens is het voorlopig even stil, maar ze komen wel uit een redelijk drukke periode wat shows betreft. “We hebben net drie shows vlak achter elkaar gehad. Nu moeten we weer de repetitieruimte in en kijken wat we voor de rest van het jaar willen doen.” Ze hebben in ieder geval rond de 42 mails geschreven naar kroegen en poppodia in het hele land om daar te kunnen spelen. Daar moet toch ook wel iets uitkomen zou je zeggen.

De toekomst
Als we kijken naar de toekomst, en de EP/cd/cassetterecorder is uitgebracht, welke plannen heeft de band dan? “We pakken alles aan.” Een echte wens voor een festival is er ook. “Op Down The Rabbit Hole staan toch ook wel vaak aparte bandjes. Een Jera On Air is voornamelijk op hardcore en hardrock georiënteerd en daar zijn ook hele intieme podia zonder dranghekken. Dat past wel bij ons. Wij hoeven niet op enorme podia met dranghekken ervoor te staan, want dan komen wij toch iets minder goed tot ons recht. ” Daarmee doelt Mervin voornamelijk op het feit dat de band vaak de interactie met het publiek zoekt en graag van het podium afspringt.  “Wij zijn wel echt het soort band waar de drummer op het podium blijft omdat hij niet anders kan.”

TT-week
Ben je nu benieuwd geworden naar hoe de band te werk gaat en wil je ze graag live zien spelen? Heb dan nog even geduld. De band is tijdens de TT-week ( 17 t/m 25 juni) in Assen te zien in New Café Image. Op vrijdag 23 juni om 23.00 uur kan je ze live meemaken.

Oproep aan alle kroegeigenaren van het land
Ook doet de band nog een kleine oproep naar kroegeigenaren. “Als jullie dit interview lezen en je hebt een kroeg of poppodium, schroom dan niet om ons te vragen.” Lachend erachteraan: “Zorg wel dat je goed verzekerd bent, want we breken de boel af.”

Binnenkort krijg de band een eigen website, maar ze zijn nu vooral te benaderen via hun Instagramaccount mocht je ze willen boeken.