Onlangs werd de nieuwe lichting bekendgemaakt die meedoet aan talentontwikkelingstraject Drentsch Peil XL. Ook Almost Weekend uit Assen doet mee. We spraken met Wouter de Vos (dj/producer), Lennart Schroot (dj/producer), Daniel Brans (drummer) en Richie Saimima (gitarist) over Drentsch Peil XL bij de repetitieruimte in Assen.

Het zal de vaste lezers vast wel zijn opgevallen. In december spraken wij al eens met Almost Weekend, en dat was toen een dj/producer duo bestaande uit Wouter en Lennart. Nu zijn er opeens twee heren bijgekomen en is Almost Weekend een band. “We wilden eigenlijk iets uniekers doen, ook qua optredens en toen zeiden we tegen elkaar: ‘Hoe vet is het om er een drummer en gitarist bij te hebben?’”, aldus Wouter. Richie en Daniel kenden ze al vanuit de repetitieruimte, want in het pand aan de Brinkstraat in Assen heeft Richie zijn eigen opnamestudio. De band van beide heren (Hangover Paradise) zit daar ook vaak te repeteren. “We zijn toen eens met zijn vieren gaan repeteren om te kijken hoe het zou gaan.”

Djammen
De eerste keer dat Almost Weekend als een band speelde was tijdens het RTV Drenthe programma ‘Djammen’. Dat vonden ze alle vier heel tof om te doen. Ze hadden met zijn vieren toen pas twee keer gerepeteerd, dus dat was wel heel spannend. Uiteindelijk besloten ze ook als band mee te doen aan Drentsch Peil XL en hebben ze al met zijn vieren een optreden mogen verzorgen tijdens het Bevrijdingsfestival.

Vernieuwend concept
Het blijft natuurlijk een aparte combinatie, want Lennart en Wouter zijn tijdens optredens nog steeds aan het dj’en en om hen heen staat dan nu een liveband. Daniel en Richie gaan nog niet overal mee naartoe, maar dat is uiteindelijk wel de bedoeling als het voor hen ook te combineren valt. “Er zijn natuurlijk al heel veel dj ’sets en heel veel bands, maar nog niet echt iets waarbij je het beiden combineert”, aldus Lennart.

Ook Daniel en Richie zagen dit vernieuwende concept wel zitten. Zelf maken ze progressieve rockmuziek, dus dit is wel heel wat anders, maar ook iets dat niet zo vaak nog wordt gedaan. Daar zat voor hen de uitdaging wel in.

 

Gebruik foto's als ademruimte tussen lange stukken tekst, met eventuele quote erover

Er mist nog een frontman/vrouw

Even terug naar Drentsch Peil. De peilsessie waarin Almost Weekend voor de coaches mocht optreden is inmiddels geweest en ze hebben hun feedback ontvangen. Daaruit kwam naar voren dat ze alles een eigen twist mogen geven. Dus óf er een dj set van maken met akoestische elementen óf een zanger of zangeres erbij. “De coaches vonden het wel erg tof, ook om naar te kijken, maar dat er wel echt iets mist. Een frontman/vrouw. Iets om naar te kijken.” Want nu weet je eigenlijk niet zo goed naar wie je moet kijken. Naar de dj? Of naar de bandleden?

Ze hebben alleen nog geen idee wie de zanger of zangeres kan zijn. Het liefst zouden ze ook een zanger én een zangeres erbij willen. Dan staat straks het podium gelijk vol, toch? “Dan wordt het een dj-set, met akoestische elementen, en dan af en toe een zanger of zangeres erbij. Die dan een paar liedjes meedoet.”

Coach voor Drentsch Peil
Met het budget dat ze nu hebben gekregen vanuit Drentsch Peil mogen ze een coach in de arm nemen die ze verder gaat helpen. Daarvoor mogen ze zelf iemand benaderen, maar ze mogen ook de coaches vanuit Drentsch Peil gebruiken. In september zijn er dan drie showcases (wanneer ze spelen en waar weten ze nog niet) en daar laten ze zien hoe ze zijn gegroeid en wat ze met de feedback hebben gedaan.

De heren willen zelf iemand benaderen, en niet iemand van de coaches die Drentsch Peil heeft benaderd. De persoon in kwestie weet nog van niets, dus een duidelijk ja is er nog niet. Vandaar dat we hier de naam van de desbetreffende persoon nog niet noemen (spoiler, ja ik weet het. Houd de socials van Almost Weekend in de gaten).

Almost Weekend - DNA Test

De toekomst

Qua toekomst als band willen ze nu vooral meer liedjes gaan schijven, die ze met zijn vieren als band kunnen uitvoeren. “In september zijn natuurlijk de showcases van Drentsch Peil, dus we zijn ook wel benieuwd wat daaruit voortkomt voor ons als band.” Lennart en Wouter hebben nu wel wat sets gepland staan op bedrijfsfeestjes en bij de hockeyvereniging, maar dat is vooral als dj’s zijnde. Er staat eigenlijk nog niets gepland als band. “Als we eigen shows willen gaan doen, dan wel graag met zijn vieren als band. Dat is ook de richting die we op willen.”

Mocht de band Drentsch Peil winnen en uiteindelijk via Hit the North op Eurosonic terecht komen, dan gaan ze een show neerzetten met heel veel eigen muziek. “Dan hebben mensen ook echt iets om naar te kijken.” En Daniel en Richie, die verlaten Hangover Paradise voorlopig nog niet. “We blijven het zo lang mogelijk combineren. Qua muziekstijl zit het elkaar ook niet in de weg.”

Zangeres en zangeressen opgelet!
Mochten er trouwens zangers en of zangeressen zijn die na het lezen van dit stuk nieuwsgierig zijn geworden naar Almost Weekend, en zich aangesproken voelen om zich bij dit viertal te voegen. Dat mag! “Als je maar een goede show kan neerzetten en een beetje een goede uitstraling hebt, dan zit je al goed.” Mannen en vrouwen, jullie kunnen mailen naar almostweekendofficial@gmail.com.

Almost Weekend - Nice Face