Dé opening van het culturele seizoen, zo beschrijft de organisatie van Uitmarkt Emmen haar evenement. Vier dagen lang worden de bezoekers klaargestoomd met een brede programmering. Jammer genoeg liet het typisch Nederlandse weer veel dingen in het water vallen en moesten hier de nodige aanpassingen voor gedaan worden. Gelukkig kunnen we ondanks dat toch nog terugkijken op een goed gevulde vrijdag.

Op het Raadhuisplein stonden op het hoofdpodium MC Shockwave, DJ Bram Lohues, StukTV, Keizer, Bokoesam, en DJ Code-E. Ondanks de vele regen lieten velen zich niet weerhouden om op pad te gaan en was er op het Raadhuisplein een goede gezellige sfeer. Vooral de jeugd genoot volop van de optredens. Zo gingen de populaire YouTubers van het kanaal StukTV samen met hun fans rappen in de regen.

Ook bij de HEMA was er ruimte gemaakt voor een poppodium. Hier speelden drie geweldige bands: Supermoon, Town of Saints en als afsluiter van deze avond Jeangu Macrooy. Om het publiek nog een beetje droog te houden werd er een partytent voor het podium gezet. Als resultaat zorgde dit, volgens Tower of Saints, voor het echte huiskamergevoel. Al met al resulteerde het in veel gedans en gezang bij het HEMA-podium.