Het zaaltje bovenin de Ogterop is zo stil dat je het rythmisch getik van de muzikanten hun schoenzolen op de vloer hoort. Het publiek is een divers palet, met aan de ene kant mensen die een sfeervol avondje uit willen en aan de andere kant mensen die er doelgericht zijn voor de muzikanten. Focus ligt vanavond op de misschien ietswat chaotische, maar zeker aangename Stephanie Struijk. "Het mooie aan liedjes schrijven terwijl je onderweg bent," vertelt ze terwijl ze haar gitaar stemt voor het volgende nummer, "is dat je liedjes eigenlijk foto's worden van gebeurtenissen."

Met haar nieuwe theatershow doet Stephanie Struijk haar fotoboek van de afgelopen jaren open. Onder begeleiding van bassist Guus Strijbosch en gitarist Bernard Gepken geeft ze een kijk in haar persoonlijk leven en wat haar zoal bezighoud. Rode draad van het verhaal is het onderweg zijn, want zoals ze zo wijs citeert; soms weet je niet waar je thuis is, omdat je het veel te leuk vindt om onderweg te zijn.

Een duidelijk voorbeeld hiervan is haar reis met Daniël Lohues van Los Angeles naar Minnesota in 2016. Het ambitieuze idee was om te proberen elke dag een liedje te maken tijdens deze trip. Resultaat hiervan was het Nederlandse debuut van de singer-songwriter, met nummers over een barista in Los Angeles zoals Sunset Sarah en het kleine plaatsje Malta, MT.

Met de nieuwe liedjes blijft ze dichter bij huis. Haar Nederlandse repetoire is aangevuld met nieuwe nummers, zoals de single Daar, die voor het eerst ten gehore worden gebracht tijdens de nieuwe theatershow. Het is een voorbereiding op de release van haar nieuwe album dat voorlopig gepland staat voor begin 2018.

Duidelijk is wel dat de Nederlandse wederopstanding van Struijk zijn vruchten afwerpt. De combinatie van anekdotes achter de nummers en de eerlijke tekst zorgt voor een pure muzikale ervaring. Oudere nummers hebben de mogelijkheid gekregen om zichzelf te ontwikkelen, en mede door de lossere manier van samenspel komen ze nu mooi tot hun recht. Zo hier en daar zijn er nog wat kinderziektes, maar gezien het de aftrap was van een nieuwe tournee is dat makkelijk te vergeven.