De hardwerkende singer-songwriter Ralph de Jongh presenteerde zaterdag 16 december zijn drie nieuwe cd's. De dubbele cd 'Breath of Live', het live opgenomen album 'LIVE' en het gloednieuwe gevulde studioalbum 'Slow Turtle Sundance'. Maar de avond had meer te bieden dan verbintenis in muziek.

Enthousiast komt Ralph samen met zijn al even enthousiaste bandleden het podium op. Aan alles en iedereen is te merken dat er iets speciaals gaat gebeuren. De zaal zit bomvol. Vrienden, familie en fans wachten gespannen tot de eerste set afgelopen is. Dan komt het grote moment, de huwelijksvoltrekking. De bandleden verdwijnen van het podium terwijl dichter Egbert Hovenkamp onder begeleiding van violiste Ewa een gedicht voordraagt. Ralph neemt plaatst naast Ewa. Samen spelen ze een aantal melodieuze nummers. Terwijl Ralph het laatste nummer aankondigt, vraagt hij zijn aanstaande vrouw naar te komen: “'The Moon is coming up”.

De schitterende bruid komt aan de arm van Max Joosten tussen de menigte door langzaam naar voren geschreden. Ondertussen zingt Ralph hartstochtelijk het lied ‘Let the Tears Surface’. Het emotionele moment zorgde ervoor dat er in vele handtassen werd gereikt naar tissues. Ook violiste Ewa hield het niet droog en langzaam rolde er vanuit haar ooghoek een traan.

Ambtenaar van de burgerlijke stand, Lauwrence Wanders, had de eer het paar in de echt te verbinden. Nadat Monique volmondig haar jawoord heeft gegeven is het de beurt aan Ralph. Hij begint vrolijk te zingen en geeft samen met de aanwezigen zijn jawoord. De glazen champagne worden geheven. Na de felicitaties wordt de avond voortgezet door Ralph en zijn band.

Een geweldige avond, een fantastisch optreden en een speciaal moment waar we allen dankbaar getuige van mochten zijn.

Ralph en Monique;
Nogmaals van harte gefeliciteerd en nog vele gelukkig, liefdevolle, creatieve en muzikale jaren gewenst!