3voor12 Den Haag

GEEN Parkpop 2023

Toekomst van het festival op losse schroeven

Op een dag waar Nederland een collectieve kater heeft kan er in Den Haag extra gebaald worden. In een interview met AD, Haagsche Courant geeft festivalbaas Guus Dutrieux, van Ducos, aan dat het festival komende zomer niet plaats zal vinden. De reden voor het niet doorgaan van het grootste gratis festival van Den Haag zijn de tekorten die al een aantal jaar aanhouden bij het festival. In eerste instantie werd MOJO aangetrokken als partner om de situatie op meerdere vlakken gunstiger te maken, maar ook onder de hoede van de bekende concertorganisator hield de financiële malaise aan. Dat is ook de reden geweest dat na de vorige editie MOJO de handen van het festival af heeft getrokken. Tegen het AD zegt Dutrieux: "We hebben heel lang de tekorten gepakt en MOJO deed dat ook. Maar dat houdt natuurlijk wel een keer op."

Met de verplaatsing van het festival naar het Malieveld is een uiterste poging gedaan om de boel vlot te trekken, maar ook hiermee is niet het gewenste effect bereikt. Om deze reden is het besluit genomen om het festival in 2023 geen doorgang te laten vinden. De doorgang vaneventuele edities erna is in nevelen gehuld. Dutrieux geeft in het gesprek met AD aan dat de festivalorganisatie "te lang heeft vastgehouden aan een festival dat qua concept een beetje over de datum heen was." Bij MOJO wordt gesuggereerd dat het festival meer zou moeten gebruik zou moeten maken van vrijwilligers, hoewel er ook wordt getwijfeld aan de mogelijkheden om een gratis festival te organiseren in de huidige tijd.

Een ding is zeker: mocht dit de doodsteek zijn voor Parkpop, verliest Den Haag een van de belangrijkste en mooiste festivals die de stad rijk is. Van de edities in een uitgestrekt Zuiderpark tot de zonovergoten editie op het Malieveld, iedere Hagenaar of Hagenees heeft wel een herinnering aan het festival dat een ongekende waarde vertegenwoordigde in de Haagse cultuurscene.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12