Drukte rondom het Paard op donderdag 23 november. Met twee uitverkochte shows is het een tikkeltje chaotisch bij binnenkomst. Dit zorgt er voor dat zowel de show van Roxanne Hazes, als die van My Baby later start dan gepland. Dan rest My Baby de uitdaging om die wachttijd te compenseren met een verpletterend optreden.

Als het dan om 21 uur, een uur later dan gepland, toch tijd is voor My Baby lijkt de wachttijd al snel vergeten. Er had misschien wel even kenbaar gemaakt kunnen worden dat de show later zou starten want nu verlieten mensen na 45 minuten al de zaal. Het overgebleven publiek danst de opgeborrelde irritaties weg als 'Love Dance' wordt ingezet. Al vanaf het begin is het duidelijk: er gaat gedanst worden. Als je door de muziek niet in trance raakt, kan dat wel door de lichtshows. Misschien een tikkeltje heftig maar wel precies wat je verwacht bij een show van My Baby: psychedelisch en overweldigend. 

Liedjes worden met gemak verlengd van drie minuten naar een kwartier maar het knappe van My Baby is dat het nooit verveeld. Soms is het echter wel wat verwarrend. De overgangen naar nieuwe nummers zijn nauwelijks merkbaar, ook omdat veel liedjes in exact hetzelfde ritme worden gespeeld. Doordat er ook niet veel interactie met het publiek is, wordt het helemaal moeilijk de liedjes te onderscheiden.

Echter maakt dat het publiek vrij weinig uit, zodra er ook maar iets van een stilte valt, wordt er luid geapplaudisseerd en gejuicht. Misschien is het de band dan toch gelukt te hypnotiseren? De betoverende stem van zangeres Cato van Dijck lijkt er in ieder geval krachtig genoeg voor. 

Tussen het dansgeweld door wordt er ook een moment van rust gecreëerd. Cato en gitarist Daniel Johnston gaan voor het drumstel zitten, Cato met viool en Daniel met akoestische gitaar voor 'Moon Shower'. Ook Joost van Dijck wisselt zijn drumstel in voor een gitaar. Hoewel het trio een momentje van rust wil, besluit het publiek dit moment te pakken om even bij te kletsen. Alsof het wordt opgemerkt, springt Cato niet heel lang daarna op om de viool weer in te wisselen voor een gitaar en ervoor te zorgen dat er gedanst kan worden. Tijdens 'Seeing Red', dat zeker wel 20 minuten wordt voorgedragen, krijgt Daniel de kans om al zijn talenten te laten horen met een aantal geweldige gitaarsolo's.

Op het podium staat een grote tent opgezet dat doet denken aan een wigwam. Op deze 'wigwam' worden gedurende het optreden visuals getoond. De een nog indrukwekkender dan het andere. En hoewel het leuk is om daar naar te kijken, het publiek bewonderen is nog veel leuker. Het is goed te zien dat muziek iets in mensen los kan maken. En My Baby is daar de uitgelezen act voor.

My Baby @ Paard

De band heeft al vele zalen uitverkocht in o.a. Duitsland, Engeland, Oost Europa en uiteraard in Nederland. Vanavond laten ze Den Haag zien waarom. Een goede band met veel talent en een unieke sound. Waar ze op een plaat je overspoelen met hypnotiserende beats, doen ze er live moeite voor om echt niemand stil te laten staan wat uitmondt in een drukke dansavond. Uiteraard wel met de nodige dosis hippie termen. Met een "Peace and Love baby", wordt het optreden dan echt afgesloten. En dat we een uur moesten wachten? Het is ze al lang vergeven.