YobKiss presenteert nieuwe EP ‘The Light’ YobKiss presenteert nieuwe EP ‘The Light’

Videoclip ‘Dancing ghost’ nu uit

, Redactie 3voor12 Den Haag

YobKiss presenteert nieuwe EP ‘The Light’

Videoclip ‘Dancing ghost’ nu uit

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op 30 januari verschijnt de nieuwe EP ’The Light’ van de Haagse muzikant Paul Borchers aka YobKiss. Borchers drumde eerder in bands als Black Door Mine en Soft Posh en speelt tegenwoordig in de bands Whistlejacket en Bernard Butler’s improvisatieband Trans. Tevens is hij onderdeel van het Antistrot kunstenaarscollectief. De EP wordt uitgebracht via het Haagse label Grond Records en de eerste single en videoclip ’Dancing ghost’ is nu uit.

In 2006 trad Paul Borchers op als onderdeel van Antistrot, waarbij hij tijdens zijn live show een laptop ontleedde. Deze technologisch-agressieve act zorgde ervoor dat hij besloot YobKiss op te richten; een gitzwarte tour-de-force door de wereld van acid house en electro. Hiermee tourde hij over de wereld, met name door Japan, en leert tijdens een van deze tours zangeres Yuko Hazama kennen. Er blijkt een gemeenschappelijke muzikale visie en zo besluiten de twee via het internet opnames uit te wisselen. Borchers werkt deze tracks verder uit en het resultaat is de nieuwste release ‘The Light’; de eerste van YobKiss als duo. Volgens Borchers ontstond ‘The Light’ uit “de voorliefde voor het spelen met oude synthesizers, en dan vooral als ze lichtelijk gaar zijn”. Dat wordt duidelijk als je luistert naar de brommende, beestachtige arpeggios.
 
De EP zal verkrijgbaar zijn als 12 inch vinyl en digitale download. De coverart is gemaakt door Davy Evans, bekend van zijn hoesontwerpen voor The xx en Scott Walker. De presentatie van ‘The Light’ vindt op vrijdag 30 januari vanaf 20.30 uur plaats in 330live. Paul Borchers zal dan een dj-set verzorgen.
 

YobKiss - Dancing Ghost from Grond Records on Vimeo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag