Clipprimeur: The Cavern Clipprimeur: The Cavern

The Lighthouse

, Redactie 3voor12 Den Haag

Clipprimeur: The Cavern

The Lighthouse

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Wederom een clipprimeur! Vandaag presenteren we u de nieuwe videoclip van The Cavern. ‘The Lighthouse’ is een ontdekkingstocht naar de donkerste krochten van de menselijke psyche, waar een stroboscopisch spektakel uit is voortgekomen. The Cavern is weer een samenwerking met Koen Dijkstra van Creative Bros aangegaan om dit allemaal op de gevoelige plaat vast te leggen. Even opletten: de clip is niet geschikt voor mensen met epilepsie.

Obscure ritmes en dreigende gitaarmelodieën ondersteunen verhalen die lijken te zijn ontsproten uit die diepste groeven van een duistere spelonk. En toch gloort er ook licht aan de ingang van deze grot, want ondanks een rauw en compromisloos muzikaal statement, wil The Cavern vooral ontroeren, troosten en verdriet doen vergeten. Het is precies het contrast tussen licht en duisternis, hard en zacht, vriendelijk en onverbiddelijk wat The Cavern zo’n bijzondere band maakt. Het mag duidelijk zijn; Nederland is een nieuwe rocksensatie rijker. Hoewel vernoemd naar de club in Liverpool waar The Beatles in de jaren zestig hun zegetocht begonnen, putten de drie Haagse muzikanten niet alleen uit de Britse gitaartraditie. Zangeres en bassiste Floortje van der Kooij, haar broer Pepijn (gitaar) en drummer Jeroen van Leeuwen laten zich ook graag inspireren door hedendaagse acts als de Queens of the Stone Age en The Kills.

Popronde

The Cavern is dit jaar geselecteerd voor de Popronde en heeft er al enkele goed ontvangen shows in o.a. Arnhem en Leeuwarden opzitten. Op 7 en 13 november speelt de band nog in respectievelijk Rotterdam en Alkmaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag