Organisms komt met Nederlandstalig album Organisms komt met Nederlandstalig album

Presentatie tijdens Rewire Festival

, Redactie 3voor12 Den Haag

Organisms komt met Nederlandstalig album

Presentatie tijdens Rewire Festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In juni verschijnt het nieuwe album ‘Dag Nacht’ van Organisms op het label Grond Records. Het Haags/Rotterdams kwartet stapt daarop over op het Nederlands, met een naar eigen zeggen rauwer en scherper geluid. Op 1 mei zal de band een previewshow geven op het Rewire Festival in Den Haag, waar het album integraal zal worden gespeeld. Als voorproefje is er nu de eerste single ‘Para op de after’.

Organisms ontstaat in 2007 uit de as van garagerockers Spider Rico. Zanger/gitarist Lennard duikt met drummer Robert (Fine China Superbone) en bassist Bart (Ex-Incense, Ex-Feverdream) de oefenruimte in. Als gitarist Niels (Low Point Drains) de band versterkt is Organisms compleet. Uiteindelijk komt in 2009 de EP 'Hot Hands' uit, opgenomen in de Next To Jaap studio met Corno Zwetsloot. Na alom lovende reacties in de pers wordt in 2012 samen met Arnold van de Velde en gastmuzikant Mau Pinna (The Deaf) het debuutalbum 'Rainbow Black + White' opgenomen. Kort hierna neemt gitarist Joeri (Fine China Superbone) de plek van Niels in. Wat volgt is een wervelwind van rauwe en energieke indierock die langs diverse clubs in binnen- en buitenland trekt.
 
'Dag Nacht' is net als voorganger 'Rainbow Black + White' opgenomen door Arnold van de Velde en werd gemixt door Alex Newport (bekend van zijn werk voor At the Drive-In, The Melvins, Death Cab For Cutie). Het album is gemastered door Carl Saff (Guided by Voices, Unsane, Don Cabbalero).
 

De videoclip 'Para op de after' van Organisms is ook te bekijken in de Haagse YouBox.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag