Kern Koppen sluit De Vier Seizoenen af met videoclip ‘Donderwolk’ Kern Koppen sluit De Vier Seizoenen af met videoclip ‘Donderwolk’

Haagse hiphopformatie verder als duo

, Redactie 3voor12 Den Haag

Kern Koppen sluit De Vier Seizoenen af met videoclip ‘Donderwolk’

Haagse hiphopformatie verder als duo

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In 2013 en 2014 bracht de Haagse hiphopformatie Kern Koppen vier EP’s uit die samen ‘De Vier Seizoen’ vormden. Het bracht de band veel goeds, waaronder de benoeming tot 3FM Serious Talent met ‘Ruimte weer’. De prachtige videoclip bij ‘Donderwolk’, afkomstig van de EP ‘Winter Slaap’, vormt niet alleen de afsluiting van het Vier Seizoenen project, maar ook het einde van een tijdperk; kernlid Tom Giles verlaat Kern Koppen.

De clip van ‘Donderwolk’ voelt als een levenswerk, laat Kern Koppen weten. “De clip van Donderwolk voelt als een levenswerk. Als een zwoegende monnik heeft Frank zich dagen- en nachtenlang opgesloten om de video af te krijgen. Het Herculeskarwei bleef als een donderwolk boven zijn hoofd hangen, maar nu is het eindelijk zover. Dik een jaar later dan gepland, kunnen we De Vier Seizoenen officieel afronden.”
 
De Vier Seizoenen
In mei 2013 verschijnt ‘Lente Koorts’, de eerste EP van het vierluik, later gevolgd door ‘Zomer Fruit', 'Herfst Blad' en 'Winter Slaap' met in totaal zestien nummers. Elke EP geïnspireerd door de klank en kleur van het actuele jaargetijde. Met de eerste EP is het meteen raak, met de daarvan afkomstige single ‘Ruimte weer’ wordt de band 3FM Serious Talent en ook ‘Vliegen zonder vleugels’ krijgt flink wat airplay. In oktober ontvangt de band dan ook volledig terecht De Haagse Popprijs als dé Haagse act van het jaar. ‘Noem me een man’ is de single van de derde EP ‘Herfst Blad’ en vandaag vormt de videoclip van ‘Donderwolk’ het zinderende slotakkoord.
 
De release van de videoclip brengt echter ook triest nieuws met zich mee en vormt voor Kern Koppen een nieuw begin. Ons beste maatje Tom gaat zijn muzikale ontdekkingsreis voortzetten los van de groep. Wij zullen met z'n tweeën het komende jaar een meer experimentele fase ingaan met Kern Koppen”, aldus Guus en Frank van der Steen. “Proost op eeuwige vriendschap en nieuwe avonturen!”
 

De videoclip 'Donderwolk' van Kern Koppen is ook te bekijken in de Haagse YouBox.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag