Clipprimeur: Friends of the Family

Fire Flies

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Tijd voor een clipprimeur! Vandaag brengt Friends of the Family de videoclip uit van de onlangs uitgebrachte single 'Fire Flies' van hun aankomende, tweede studioalbum. Na een jaar vol avonturen door het hele land en daar buiten, met het Reeperbahn Festival in Hamburg als één van de hoogtepunten, is het tijd voor een nieuwe plaat.

Daar waar de eerste plaat van Friends of the Family in één dampende avond is opgenomen, kiezen zij nu voor de aanpak van de lange adem. Er wordt al maanden gesleuteld aan sound, arrangement en tal van andere zaken. Kan de eerste single gezien worden als een voorbode voor de sound van de tweede plaat? Of kunnen we nog meer verrassingen verwachten van dit tienkoppige gezelschap uit Den Haag en Rotterdam?

De video is geregisseerd door Roeltje van de Sande Bakhuyzen, die voor het eerst haar vertrouwde concert- en portretfotografie heeft ingeruild voor film. Net als bij haar foto’s speelt licht in de clip een grote rol en is het in zekere zin de rode draad. De clip is deels opgenomen in het centrum van Den Haag en deels in de Keilewerf te Rotterdam, een creatieve broedplaats waar de band hard timmert aan hun eigen oefenruimte en studio.

Friends of the Family’s tweede studio album verschijnt in de lente van 2016.