Beats for Peace tijdens het ONE Festival Beats for Peace tijdens het ONE Festival

Playground Zer0, Cesar Zuiderwijk, Vernon Chatlein en Koen Herfst 'slaan' handen ineen

, Redactie 3voor12 Den Haag

Beats for Peace tijdens het ONE Festival

Playground Zer0, Cesar Zuiderwijk, Vernon Chatlein en Koen Herfst 'slaan' handen ineen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Den Haag staat van 18 t/m 21 september volledig in het teken van de 2e editie van het Just Peace Festival. Vier dagen lang worden er zo'n 25 evenementen georganiseerd door de hele stad. Voor 3voor12 Den Haag is daarbij het meest interessante het ONE Festival op de Grote Markt. Op 19 september speelt een divers palet aan Haagse bands, met als grote (en unieke) afsluiter een optreden met van Playground Zer0 samen met een aantal drummende legendes.

Met tal van activiteiten viert Den Haag vier dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede. Zo kan men tijdens het Just Peace Festival deelnemen aan de Vredesloop en genieten van muziekoptredens tijdens o.a. het ONE Festival. Tijdens de Haagse Internationale Open Dag kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij een aantal internationale organisaties die eenmalig hun deuren voor het publiek openen. 

Het internationale festival duurt dit keer vier dagen, van vrijdag 18 t/m maandag 21 september. Zo zal op vrijdag 18 september niet alleen de officiële opening van Just Peace plaatsvinden, maar tevens ‘Peace Palace by Night’, een speciale avondrondleiding door het Vredespaleis. Daarnaast is gedurende het Just Peace Festival de World Press Photo tentoonstelling in het Atrium van het Stadhuis te zien. Op zaterdag 19 september vindt o.a. het One Festival plaats voor jongeren, met muziek optredens, workshops en lezingen. Diezelfde dag vind ook voor de derde keer de Vredesloop plaats, een hardloopwedstrijd langs diverse historische monumenten.

Op zondag 20 september vindt o.a. het Peace in the Park festival plaats in de Paleistuin en de Haagse Internationale Open Dag waarbij internationale organisaties hun deuren voor het publiek openen. Maandag 21 september is de Internationale VN Dag van de Vrede, waarop o.a. Hague Talks plaatsvindt met interessant sprekers en debatten.

ONE Festival

Op de Grote Markt vindt op 19 september het ONE Festival plaats. Tijdens dit festival spelen een aantal – populaire – Haagse acts, als WOOT, Pat Smith en Dandana. Ook is er ruimte voor een aantal Ready to Play bandjes (Dosis Audio en Blue J) de waarschijnlijk in een jolige bui geboekte Blaas of Glory en winnaars van de bandwedstrijd Rachmann X Nova. Na afloop is er een afterparty in het Paard. 

Hoewel de line up op de Grote Markt ietwat voorspelbaar is wordt de dag wel uniek afgesloten. Playground Zer0 zal namelijk het podium delen met een aantal van de beste drummers van de wereld. Cecar Zuiderwijk (geen introductie nodig), Koen Herfst (Armin van Buuren, I Chaos, en velen anderen) en Vernon Chatlein (ex-Kuenta i Tambu) zullen waarschijnlijk zorgen voor een knallende afsluiter. Het optreden is dan ook omgedoopt tot Beats for Peace. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag