Interview: DropmiX Interview: DropmiX

“Bij ons eerste nummer gingen er al mensen crowdsurfen”

, Tekst: Alexandra van Straaten

Interview: DropmiX

“Bij ons eerste nummer gingen er al mensen crowdsurfen”

Tekst: Alexandra van Straaten ,

Dropmix, de drum ’n bass act die de dnb-sound injecteert met een adrenaline spuit, laat in Den Haag en omstreken na ieder optreden een totale chaos achter. 3voor12 Den Haag spreekt deze hyperactieve formatie op een regenachtige zondagochtend over hun nieuwe videoclip, haribo en hun dromen.

“Ik had altijd wel iets van snoep liggen in de studio. Het was altijd wel iets van haribo”, vertelt Julius Nieuwenhuizen Segaar enthousiast. Julius en de overige leden van Dropmix verwarmen hun handen aan hun kopje koffie of muntthee, terwijl er buiten bakken met regen uit de lucht vallen. Het is een druilerige zondagochtend die zon mist. David Zelig Uijterlinde vult de zinnen van Julius aan: “We hadden een naam nodig voor ons optreden, dus we schreven wat namen op. Na drie of vier woorden kwam het woord ‘autodrop’ voorbij. Van hieruit ontstond de naam ‘DropmiX’.” Volgens de bandleden schrijf je DropmiX wel met een hoofdletter ‘X’, want dat staat chique.

Festivalkracht
Een act die begon als schoolopdracht ontpopt zich tot een unieke festivalact. Zo stonden ze op Werfpop, Paradiso, de Patronaat en timmeren ze hard aan een toekomst. De energieke formatie ontstond vanuit een gezamenlijke liefde voor drum ’n bass. David vertelt trots: “Ons eerste optreden was tijdens een feest van het conservatorium. Bij het eerste nummer gingen er mensen crowdsurfen. We hadden de hele zaal al plat gespeeld in twee nummers.”

Snoeihard onbegrip
Het lastige aan DropmiX is dat het niet tussen de dj acts past, maar ook niet tussen de bandjes. “Ze zetten ons ook niet zo snel op een bandjesavond neer, omdat iedereen denkt dat het snoeiharde dubstep is.” De berg ‘herrie’ die de formatie produceert geeft de mannen een goed gevoel. Hun sound klinkt als een kruising tussen Pendulum en The Prodigy, maar er zitten af en toe ook andere genres in verstopt. Dat de drum ’n bass klinkt als een hyperactieve ADHD-er valt niet te ontkennen, dit maakt het genre tot iets wat lastig te begrijpen is. De band krijgt het daardoor dus voor elkaar om een breed publiek aan te spreken.

Pim Koppen vertelt: “We hopen eigenlijk dat iedereen helemaal los gaat tijdens elk optreden.” Naast de bandleden wordt de act ook versterkt door MC Sam Renascent. Met zijn opzwepende zinnen en stimulerende enthousiasme neemt hij het publiek mee in de muziek. “Zonder onze MC zou het feestje niet compleet zijn. Het mooie contrast is dat hij eigenlijk een zachte ‘g’ heeft, maar op het podium is het een echt mannetje.”

Successen en Superhelden
Onlangs bracht de formatie de videoclip ‘Damn I Hate You Disco’ uit in samenwerking met fonds 1818 en het HPC. Hierin speelde elk bandlid in mee als superheld, waarbij ze gezamenlijk de strijd aan gingen tegen de vijand. “We wilden een universum bouwen. Het is zo ver gegaan dat we een verhaal schreven rondom dit universum”, zegt David vol trots. Of zoals ze gezamenlijk beamen: “We gooiden al onze shit op tafel en van hieruit ontstond dit brute concept.” Daarnaast organiseerden ze ook een benefiet concert in de Gebr. de Nobel voor de Syrische Vluchtelingen. DropmiX zit nooit stil.

Inmiddels heeft de regen plaats gemaakt voor een zomers zonnetje. “Nu is er het idee om keihard te gaan werken aan een album. Er is daar geen deadline voor, want we willen het proces niet overhaasten.” DropmiX maakt een hyperactieve mix met een sound, waarbij stil staan niet mogelijk is. Hun uiteindelijke doel is om een album uit te brengen, maar daarnaast zouden ze ook op Lowlands of op een ander groot festival willen staan. “Toen we op Werfpop stonden en het publiek zagen, wisten we dat we het daarvoor deden.” DropmiX is klaar om meer mensen omver te blazen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag