Interview: Ducked Ape Interview: Ducked Ape

“We willen dat mensen verdwalen in ons album”

, Tekst: Alexandra van Straaten

Interview: Ducked Ape

“We willen dat mensen verdwalen in ons album”

Tekst: Alexandra van Straaten ,

Beeld je in: een dj-duo maakt een soundtrack van een anime film en verstopt dat in een indie-house jasje. Zo klinkt de eerste plaat ‘Follow’ van Ducked Ape. Na lang wachten is het zo ver en komt eindelijk hun nieuwe plaat uit. 3voor12 sprak dit bijzondere duo over hun nieuwe album en hun dromen en doelen voor in de toekomst.

De meeste Hagenezen kennen de Ducked Ape avonden uit ‘De Supermarkt’ nog. Daar kon op je op de doordeweekse donderdagavond flink los gaan op hun energieke sets. “De Ducked Ape avonden waren altijd erg gezellig om te doen, maar op een gegeven moment wilden we een stapje hoger gaan”, zegt Tim van Doorne met een lach op zijn gezicht. Het maken van een plaat zou ze naar dat hoger level tillen, waarbij meerdere deuren zich zouden openen. 'Follow' is het eindresultaat van een jarenlange ontwikkeling tussen twee muzikale gebundelde krachten.
 

Follow

De plaat ‘Follow’ vertelt het verhaal over een jongen die samen met zijn olifant Mr. Jacob op avontuur gaat met zijn buurmeisje. “In het begin is het heel pril, je gaat op avontuur en je gaat allemaal dingen beleven. Later wordt het wat duisterder en moeten de karakters zich door situaties vechten en voelen ze zich even verdrietig. Uiteindelijk komt het weer goed.”

“We willen dat mensen even verdwalen in ons album, net zoals je dat doet bij een boek of een film”, zegt Tim. Zijn compagnon Sjoerd Huissoon knikt instemmend. Het is een zonnige ochtend op de Grote Markt in Den Haag, de warmte trekt de mensen zelfs al op de vroege ochtend richting het terras. Tim gaat verder: “Je zou niet eens meer door moeten hebben dat je op het strand ligt of bijvoorbeeld nu op de Grote Markt zit. Wij willen dat je verdwaald in de wereld van Ducked Ape.”

Krachtig verhaal

Alhoewel Den Haag bekend staat als de rockstad, is dit duo de elektronische act die daarin het verschil maakt. Wat ooit begon als een vriendschap, groeide uit tot de Haagse dj-act Ducked Ape. Met nummers als ‘Sinner’ en ‘Come And Get It’ verspreidde hun sound zich langzaam maar zeker. Met de plaat ‘Follow’ willen de mannen graag iets meegeven aan de luisteraar. “Voorheen draaiden we house, maar nu willen we echt onderscheid maken in deze scene. Deze verhaallijn willen we graag delen met de mensen die naar onze muziek luisteren”, zegt Sjoerd.

‘Follow’ heeft een krachtige verhaallijn, maar dit verhaal was er niet van de één op andere dag. Het creatieproces verliep erg spontaan. “We zijn eigenlijk met alles tegelijkertijd begonnen. Je had de muziek en die inspireerde het verhaal en het verhaal inspireerde weer het artwork”, vertelt Tim. De verhaallijn bestaat uit tien scènes. “Elke scène heeft een specifieke emotie, omgeving of gedachte. En daar hebben we heel erg de muziek op gebaseerd. Elke scène heeft precies die track of artwork dat erbij past. Het was erg leuk om hieraan te werken.”

Droom

De wereld van Ducked Ape is met deze plaat officieel aan het groeien. In samenwerking met het platenlabel Heroic Recordings wordt er hard gewerkt aan een mooie carrière. De mannen kijken dan ook verder dan Den Haag groot is, ze willen graag richting meer bekendheid. “We willen graag de droom verwezenlijken en dat gaat zeker lukken. En dit zeg ik niet uit arrogantie maar omdat ik erin geloof”, zegt Sjoerd vol zelfvertrouwen. De mannen van Ducked Ape volgen hun droom en met de plaat ‘Follow’ wordt het misschien wel een heel mooi verhaal.

Wil je de volledige Ducked Ape album-experience beleven? Bekijk, lees en beluister het album dan via hun website: http://www.duckedape.com/follow.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag