Contrastrijk programma Embassy Festival 2015 Contrastrijk programma Embassy Festival 2015

Derde editie van internationaal festival in Den Haag op zaterdag 5 september

, Redactie 3voor12 Den Haag

Contrastrijk programma Embassy Festival 2015

Derde editie van internationaal festival in Den Haag op zaterdag 5 september

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met de bevestiging van Zweedse folkpop singersongwriter David Rönnegård is het rogramma van Embassy Festival compleet. Eerder werden onder andere de acts Con Brio, La Chiva Gantiva, Arifa en Terakaft bevestigd. Het gratis toegankelijke festival, met de schilderachtige lanen van het Lange Voorhout als decor, gaat op zaterdag 5 september vanaf 12.00 uur van start. Twee muziekpodia, een Creative Arena, Kids Compound en een International Market met tal van landenpaviljoens maken het mogelijk grensoverschrijdend te ontdekken. Op de buitenpodia is naast een hedendaags geluid ook klassieke muziek vertegenwoordigd.

Op de contemporary stage is David Rönnegård als laatste aan het affiche toegevoegd en maakt daarmee het programma compleet. De muziek van de Zweed valt het best te omschrijven als opzwepende alt-folk, afgewisseld met momenten van breekbare schoonheid. Hierdoor wordt de sound van dit opkomende talent niet zelden vergeleken met grootheden zoals Ben Howard. Daarnaast is de organisatie zeer verheugd met de komst van Con Brio (soulvolle funk  uit de VS), Terakaft (psychedelische desertrock uit Mali), La Chiva Gantiva (explosieve afrobeat, funk en soul met Colombiaanse roots), Ti-an-guis (Mexicaanse traditionals), Wojtek Justyna Tree… Oh!? (instrumentale funky jazz uit Polen) en een kickoff door Akhira Thai Dance.

Vanaf het klassieke podium klinken heel andere geluiden. Zo brengt het prijswinnende Sarisan folk ensemble (Slowakije) muziek geïnspireerd op muzikale tradities uit Oost Slowakije. Sissi Zhang (China) wordt alom beschouwd als een van de beste pipa spelers ter wereld en heeft wereldwijd al meer dan 10 miljoen albums verkocht. Speciaal voor deze show op Embassy Festival wordt ze bijgestaan door vier Nederlandse dansers in traditionele klederdracht, met een spraakmakend intercultureel optreden tot gevolg. Internationale groep Arifa neemt met compositie ‘Caravan’ de bezoekers mee op een betoverende trip door Oriëntaalse kruidenmarkten. Myrsini Margariti uit Griekenland is een absolute ster, veelal geroemd om haar prachtige, virtuoze stemgeluid. ‘On The Wings Of Songs’ neemt de bezoekers mee op een muzikaal avontuur van ongekend niveau. Verder geven acte de présence op het klassieke podium: Varadi Gipsy Band (zigeunermuziek uit Hongarije), Gwyneth Wentink (wonderschone harpmuziek), Nicole Jordan (sopraan) en Nino Gvetadze (piano sensatie uit Georgië).

Den Haag mag zich een internationale stad van formaat noemen. Met de aanwezigheid van ambassades, ngo’s en multinationals staat de stad continu in verbinding met de wereld. De derde editie van het Embassy Festival toont een fraaie compilatie van internationale cultuur die gezien, gehoord en geproefd mag worden. Embassy Festival wordt georganiseerd door PROOOST, het bureau dat tevens drijvende kracht is achter het succesvolle LIFE I LIVE Festival in Den Haag.

EMBASSY FESTIVAL | ZATERDAG 5 SEPTEMBER 2015 | 12.00 – 20.00 UUR
LANGE VOORHOUT, DEN HAAG | GRATIS TOEGANG
MEER INFORMATIE OVER HET FESTIVAL: WWW.EMBASSYFESTIVAL.COM

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag